«Το σεξ αρχίζει με τον... γάμο»


Αν στόχος σας είναι το καλό σεξ, τότε παντρευτείτε! Αυτό τουλάχιστον είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάλυση που κάνει η ψυχοθεραπεύτρια και ειδικός σε θέματα σεξ Εσθερ Πέρελ σε συνέντευξή της στο σάιτ Goop της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου.
«Η σεξουαλική ζωή δεν τελειώνει όταν ανταλλάσσονται οι όρκοι αιώνιας πίστης. Τότε αρχίζει!» δηλώνει χαρακτηριστικά και εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει επειδή το σεξ σταματάει να είναι κάτι αυθόρμητο και γίνεται ένα «δημιουργικό εγχείρημα».
«Η ρομαντική ιδεολογία είναι επίμονη» προειδοποιεί, θέλοντας να επισημάνει τον κίνδυνο ότι το να εστιάζει κανείς στην ένταση των πρώτων ημερών μιας σχέσης μπορεί να μειώσει τον πραγματικό δεσμό μιας σχέσης που έχει εξελιχθεί πια σε δέσμευση. Γι' αυτό αποθαρρύνει τα ζευγάρια να επιχειρήσουν να «ξαναβρούν τη μαγεία» της αρχής και τα καλεί να «καλλιεργήσουν τον ερωτισμό, να δώσουν νόημα στο σεξ».
Για να το καταφέρουν αυτό, τους προτείνει να αντιμετωπίζουν τον γάμο αλλά και τον χρόνο που περνούν στο κρεβάτι ως κάτι που απαιτεί «εστίαση και προσοχή». Απευθυνόμενη δε στις γυναίκες, τις καλεί να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στα ένστικτά τους, σε αυτά που τις διεγείρουν, αλλά και σε αυτά που τις ξενερώνουν. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, όταν τα συνειδητοποιήσουν αυτά, τότε θα δημιουργήσουν με τον σύζυγό τους «μια πολύτιμη σύνδεση».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου