Τώρα χωρά 3ο ψηφοδέλτιο στο Επιμελητήριο;


Η μάχη για το Επιμελητήριο Κορινθίας μπήκε στην τελική ευθεία.
Το επιμελητήριο έχουν δηλώσει ότι θα διεκδικήσουν οι κκ. Δημήτρης Ραψωμαιτιώτης, Τάκης Λουζιώτης,Βασίλης Γεώργαρης, Σωτήρης Μουρίκης και Παναγιώτης Πιτσάκης.
Απο τους παραπάνω υποψηφίους ο Δημήτρης Ραψωματιώτης έχει ξεκινήσει καιρό και έχει ξεκαθαρίσει τόσο τις προθέσεις όσο και τις επιλογές του.
Είναι ένας ανεξάρτητος υποψήφιος που δεν εξαρτά απο κανένα την κάθοδο του για αυτό  και δεν περίμενε τις πολιτικές διεργασίες.
Ομως την Πέμπτη έσκασε μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που επιβεβαιώθηκε και απο τους πρωταγωνιστές.
Οι κκ Βασίλης Γεώργαρης και Σωτήρης Μουρίκης αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους σε κοινή κάθοδο, προλαβαίνοντας τις φήμες που ήθελαν ανάλογη σύμπραξη να κάνουν και οι κκ. Λουζιώτης και Πιτσάκης.
Οι κκ. Γεώργαρης-Μουρίκης ή Μουρίκης-Γεώργαρης με την ανακοίνωση τηες συνεργασίας τους, βγάζουν έξω απο δικό τους πλαίσιο τον νυν πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ.Βασίλη Νανόπουλο, που ακόμα κρατά στάση αναμονής, μιλά με όλους αλλά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει την στήριξη του.
Αντίθετα οι Λουζιώτης και Πιτσάκης, είναι διστακτικοί, γιατί περιμένουν τον κ.Νανόπουλο, να πάρει θέση και να τους στηρίξει.
Μετά την συνεργασία των Μουρίκη και Γεώργαρη είναι εκ των ουκ άνευ η σύμπραξη των Λουζιώτη-Πιτσάκη γιατί δεν υπάρχει η πολυτέλεια ξεχωριστών ψηφοδελτίων.
Η εκτίμηση μας είναι ότι χωρίς την στήριξη Νανόπουλου και με δεδομένη πλέον την απόσταση που θα κρατήσουν Καλλίρης και Πνευματικός ο κ.Λουζιώτης δύσκολα θα κάνει το μετέωρο βήμα αν δεν βάλει γερή πλάτη ο κ.Νανόπουλος που ακόμα αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στον χώρο του Επιμελητηρίου.!
Οι διεργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη με δεδομένη πλέον την επίσημη κάθοδο των δύο ψηφοδελτίων του κ.Ραψωματιώτη και της σύμπραξης Μουρίκη-Γεώργαρη.
Χωρά τρίτο ψηφοδέλτιο στο επιμελητήριο;
Αυτό είναι ένα σημαντικό ερώτημα.
 Στον γρίφο αυτό θα είναι βαρύνουσα η θέση του κ.Νανόπουλου. Αν αποφασίσει να στηρίξει κάποιο απο τα δύο ψηφοδέλτια που είναι σχεδόν επίσημα, τότε δεν θα υπάρξει τρίτο γιατί θα είναι μεγάλο το ρίσκο.
Υπάρχει και η περίπτωση ο κ.Νανόπουλος να πάει εντελώς απέναντι και να δημιουργήσει στρατηγική ρήξης, στηρίζοντας δυνατά είτε τον κ.Λουζιώτη, είτε τον κ.Πιτσάκη είτε και τους δύο μαζί.
Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν μέχρι της αρχές Σεπτεμβρίου,όπου θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις.
Για την ώρα Ραψωματιώτης και Μουρίκης-Γεώργαρης έχουν ξεκινήσει φούλ εκστρατεία για τις εκλογές του χειμώνα!
Γ.Λ.
Street Lige

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου