Στους 500 ίππους το Audi TT RS της ABT


Η γερμανική βελτιωτική φίρμα βάζει στο μικροσκόπιο το κορυφαίο Audi TT και εκτοξεύει την ιπποδύναμη του 5κύλινδρου μοτέρ.
Η νέα γενιά του Audi TT RS παρουσιάστηκε πέρυσι και κέρδισε τις εντυπώσεις σε εμφάνιση και απόδοση κινητήρα. Στην εργοστασιακή έκδοση το 2,5άρι 5κύλινδρο τούρμπο μοτέρ αποδίδει 400 άλογα & 480 Nm ροπής, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 σε 3,7 sec. Ωστόσο, για την ABT φαίνεται ότι τα παραπάνω νούμερα δεν ήταν «ικανοποιητικά» και έτσι, με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, η ισχύς εκτοξεύτηκε στα 500 άλογα και τα 570 Nm ροπής (η εταιρεία δεν ανακοινώνει κάτι ως προς τις επιδόσεις). Για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη αναβάθμιση ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου επαναπρογραμματίστηκε και παράλληλα τοποθετήθηκαν νέα συστήματα ψύξης και εξαγωγής των καυσαερίων.
Το Audi TT RS-R της ABT, όπως είναι η ονομασία του, φέρει νέα πιο σκληρή ανάρτηση, μεγαλύτερους τροχούς και στην εμφάνισή του έχουν προστεθεί αεροδυναμικά βοηθήματα και πιο μυώδη σπόιλερ.   Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε το νέο δημιούργημα της ABT.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου