Η Κατερίνα Σολδάτου χορεύει στον Ισθμό της Κορίνθου...!!!


Ο έρωτάς της για τον εναέριο χορό προέκυψε τυχαία. Ή μάλλον όχι και τόσο τυχαία αν αναλογιστεί κανείς ότι ως μαθήτρια λυκείου το είχε σκάσει από το σπίτι της δένοντας μεταξύ τους πανιά και κρεμόντας τα από το παράθυρο. Από μικρό παιδί αγαπούσε ό,τι πιο extreme και ο πατέρας της (που ήταν πρωταθλητής στίβου) την σκληραγωγούσε, αφού έκαναν μαζί διάφορες ακραίες δραστηριότητες. Και εκείνη φυσικά το απολάμβανε.
Η μητέρα της λέει ότι η Κατερίνα πριν περπατήσει, χόρεψε. Είχε μέσα της έντονα το στοιχείο του χορού, του extreme και του αθλητισμού. Αλλά δεν είχε καταφέρει να τα συνδυάσει και να τους δώσει μορφή μέχρι που ανακάλυψε τον εναέριο χορό. Εκεί η Κατερίνα βρήκε όχι απλά έναν τρόπο έκφρασης. Βρήκε αυτό που της έλειπε. Ισορρόπησε βάζοντας σε συνεργασία το σώμα, το μυαλό και την ψυχή. Σήμερα, είναι εκπαιδεύτρια, χορογράφος και performer εναέριου χορού στη σχολή aerialeverafter.

 Στο πλαίσιο του Προγράµµατος GREECE HAS SOUL η Κατερίνα Σολδάτου χόρεψε στις 17 Μάιου στον αέρα στον Ισθµό της Κορίνθου....

Η ιδέα του Προγράµµατος ξεκίνησε όταν η Κατερίνα γοητευµένη από την οµορφιά και την ιστορία του τόπου µας, ένιωσε την ανάγκη να προβάλλει διαφορετικές τοποθεσίες της Ελλάδας µέσω της τέχνης της. Σκοπός της είναι να αναπτύξει περισσότερο την περιβαλλοντική συνείδηση των ανθρώπων και να ενισχύσει τον σεβασµό στην ιστορικότητα του κάθε τόπου.

Το µέσο για να το επιτύχει δεν θα µπορούσε να είναι άλλο από αυτό που την εκφράζει καλύτερα, τον εναέριο χορό (aerial dance). Πιστεύοντας ότι η εικόνα ενός τοπίου από µόνη της δεν αρκεί, επιλέγει τοποθεσίες τα οποία όχι µόνο είναι µαγευτικές, αλλά είναι και ανεκτίµητα κοµµάτια ιστορίας και του πολιτισµού.

Η ιδέα µέχρι στιγµής έχει πάρει ψυχή σε αξιοσηµείωτους προορισµούς όπως η Σαντορίνη, η Γέφυρα της Τατάρνας, τα Μετέωρα, η Κακιά Θάλασσα, το βουνό της Πάρνηθας και το Χάος.

Πρόσφατος προορισµός µε µεγάλο εµπορικό και ιστορικό ενδιαφέρον είναι η Διώρυγα της Κορίνθου, η οποία ενώνει τον Σαρωνικό µε τον Κορινθιακό Κόλπο.
korinthostv.gr
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου