Σε πρωτόγνωρους ρυθμούς θα κινηθεί φέτος ο τουρισμός


Σε ρυθμούς πρωτόγνωρους θα κινηθούν τα μεγέθη του ελληνικού τουρισμού την τρέχουσα χρονιά, αν και τα τουριστικά έσοδα για μια ακόμα χρονιά θα είναι ο μεγάλος άγνωστος...

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και επόμενος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων Γιάννης Ρέτσης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, για φέτος οι πληρότητες και οι διανυκτερέυσεις στα ξενοδοχεία θα σπάσουν κάθε ρεκόρ. Η εκτίμηση, μάλιστα, κάνει λόγο για 1 εκατομμύριο περισσότερους τουρίστες σε σχέση με πέρυσι.

Ωστόσο, για τα έσοδα ο κ. Ρέτσος δεν θέλησε να προβεί σε ακριβή νούμερα, καθώς, όπως είπε, οι προκρατήσεις που έγιναν και αφορούν το 50% των διαθέσιμων δωματίων των ξενοδοχείων προσφέρθηκαν με εκτπωτικές τιμές και προσφορές. Σε κάθε περίπτωση, τα 14,5 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα επιτευχθούν. Ο Ιούλιος θα είναι ο μήνας, που οι τουριστικοί παράγοντες θα μπορούν να κάνουν ασφαλή πρόβλεψη και για τα έσοδα.

Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης ημέρας του ΣΕΤΕ, αναμένεται να είναι η "μάχη" της διαπραγμάτευσης στο πεδίο των κόκκινων δανείων στις ξενοδοχειακές μονάδες. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέτσος, οι ρυθμίσεις που θα αποφασιστούν θα πρέπει να διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και να εξασφαλίζουν και την ελκυστικότητα του κλάδου για επενδύσεις. Ανοικτό είναι και το μέτωπο του τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, με τον επόμενο πρόεδρο του ΣΕΤΕ να σημειώνει, ότι αν αυτό τελικά εφαρμοστεί θα πρέπει να γίνει την δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, ώστε να μην υπάρξει ζήτημα με την ανταγωνιστικότητα του κλάδου, που ήδη τρέχει με 7% περισσότερο ΦΠΑ από τις ανταγωνίστριες χώρες. Εστιάζοντας ο κ. Ρέτσος στα εσωτερικά του ΣΕΤΕ, σημείωσε ότι θα ενισχυθεί το Ινστιτούτο ερευνών του ΣΕΤΕ, ενώ θα υπάρξει και αναδιάρθρωση της marketing Greece.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου