Σου είναι συμπαθής ο Πνευματικός; Αδικαιολόγητος


Οσοι συμπαθούν τον δήμαρχο Κορινθίων Αλέκο Πνευματικό ή πιστεύουν ότι είναι καλός δήμαρχος, τώρα που "οι μάσκες έπεσαν"...είναι αδικαιολόγητοι...!
Οσοι λοιπόν συμπαθούμε τον Πνευματικό είναι σίγουρο ότι δεν θα κάναμε ποτέ γαμπρό μας γιατί ξέρουμε ότι είναι νευρικός, κυκλοθυμικός, πολλές φορές εξάπτεται και άλλες φορές είναι επιθετικός.Αυτός είναι ο χαρακτήρας του. Τον αποδεχόμαστε με αυτόν.
ΓΙΑΤΙ:
Δεν ψάχνει κανείς για γαμπρό αλλά για ένα ικανό δήμαρχο που θα οδηγεί την πόλη μπροστά.
Και παρά τα λάθη που έχει κάνει όπως π.χ. με τα σκουπίδια στην θητεία του η Κόρινθος άλλαξε πρόσωπο και μοίρα.
Η παρακμική πόλη της δεκαετίας του '90, μεταμορφώθηκε με γενναίες παρεμβάσεις στ μία ελκτική Μεσογειακή πρωτεύουσα.
-Μετά απο 80 χρόνια πίνει καθαρό νερό
-Απέκτησε πρόσωπο στην θάλασσα
-Απέκτησε ένα όμορφο κέντρο,που άλλαξε την ποιόητα ζωής
-Απέκτησε όμορφους κοινόχρηστους χώρους
-Εχει την καλύτερη αθλητική υποδομή στην Ελλάδα
-Εχει λυμένα όλα τα προβλήματα σύγχρονων υποοδομών όπως κάθε σοβαρή Ευρωπαϊκή πόλη
-Αναβαθμίστηκαν οι γειτονιές της και τώτα τα χωριά της
-Εχει αξιοπρεπή κοινωνική και πολιτιστική δομή
-Επιπλέον έχει σχεδόν 20.000.000 ευρώ αποθεματικό στις τράπεζες, όταν οι περισσότεροι δήμοι είναι χρεωμένοι.
Επίσης το 50% σταθερά των Κορινθίων του αναγνωρίζει ότι δίνει λύσεις
-Ασκεί με πυγμή το αξίωμα του
-Προστατεύει την πόλη με όποιον τρόπο του είναι διαθέσιμος
Για αυτούς και άλλους πολλούς λόγους οι Κορίνθιοι, ξεπέρασαν πολλές φορές την ταπεινή καταγωγή του, το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν απο το Μπερμπάτι, ακόμα και τον χαρακτήρα του.
Γιατί όταν διαλέγεις τον καλύτερο γιατρό, τον καλύτερο μηχανικό για το αυτοκίνητο σου και το καλύτερο μαγαζί για την διασκεδασή σου, έτσι διαλέγεις και τον τύπο που πιστεύεις οτι θα είναι ο καλύτερος δήμαρχος...!
Οπως λέει και ο Βασίλης Πανταζής οι "γεροσοφοί" και οι ομφαλοσκοπούντες αερολόγοι της πόλης διαφωνούν με την κοινωνία και θεωρούν ότι είσαι αδικαιολόγητος αν συμπαθείς τον Πνευματικό αλλά ξεχνούν ότι:
Η πόλη όταν έρχεται η ώρα να αποφασίσει για τον δήμαρχο της ο Πνευματικός είναι πρώτη επιλογή, ακόμα και για παρα πολλους συντηρητικούς ψηφοφόρους,που σταθερά είναι μαζί του.
Αυτά.
Γ.Λ.
Street Life


Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 σχόλια:

  1. ΜΑΛΛΟΝ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟ
    Επειδή στο κείμενο αναφέρεται το όνομα μου και κατά τρόπο μάλιστα που δείχνει ότι εν ολίγοις υπερασπίζομαι την δημοτική αρχή, έχω να τονίσω τα παρακάτω:
    1. Ναι αναφέρθηκα σε «γεροσοφούς» αλλά αναφερόμουν σε ορισμένους κύκλους οι οποίοι ηθελημένα ή αθέλητα, άμεσα ή έμμεσα, υπερασπίζονται την δημοτική αρχή χρησιμοποιώντας αναλύσεις που είναι μη αντικειμενικές και στρέφονται γύρω από την προσωπολατρία που έχουν δημιουργήσει επικοινωνιακά κάποιοι γύρω από το πρόσωπο του δημάρχου, κάτι που αντικειμενικά δεν υπάρχει στον Δήμο, όπου κυριαρχεί η αντίθετη άποψη και το μένος κατά του δημάρχου, ακόμη και σε κατ ιδίαν συζητήσεις με την πλειοψηφία των συμβούλων του που μιλούν πλέον μόνο αρνητικά για αυτόν και την κλειστή του ομάδα κατονομάζοντας την ως υπεύθυνη για την αρνητική πορεία του Δήμου.
    2. Είναι προφανές από τις δημόσιες τοποθετήσεις μου είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε σε συνεντεύξεις μου, ότι διαφωνώ για την ανεπιτυχή προσπάθεια ωραιοποίησης Πνευματικού. Καταλαβαίνω ότι την έχει μεγάλη ανάγκη αφού και ο ίδιος έχει αντιληφθεί το γκρέμισμα της όποιας εικόνας είχε κατασκευασθεί για αυτόν αλλά η πραγματικότητα είναι άλλη και πολύ σκληρή.
    3. Συγκεκριμένα για να απαντήσω στην προσπάθεια θεοποίησης θα σχολιάσω κάθε τι που αναγράφεται στην ανάρτηση.
    Α. ΝΕΡΟ.
    Είναι άδικο να ξεχνούν και να μην τονίζουν όλοι οι Κορίνθιοι αυτούς που πραγματικά πάλεψαν για το νερό της Κορίνθου. Και είναι κατά κύριο λόγο ο υπουργός Παπαληγούρας χωρίς τις ενέργειες του οποίου δεν υπήρχε περίπτωση να λυθεί το ζήτημα, ο υπουργός Ταγαράς ο οποίος με παρεμβάσεις του σαν Νομάρχης απεσόβησε το πολεμικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με τους Στυμφάλιους, οι πρώην δήμαρχοι Δαλακλείδης και κυρίως ο αείμνηστος Θωμαίδης, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου για την χρηματοδότηση και βεβαίως και η δημοτική αρχή Πνευματικού για όσα υλοποίησε. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι είχε την τύχη να ολοκληρωθούν οι ενέργειες στην θητεία της κάτι που εξαργύρωσε με εκλογικές νίκες, παίζοντας φτηνά παιχνίδια με το ζήτημα του νερού. Κρατώ ακόμη τα αποκόμματα εφημερίδων που προεκλογικά έπιναν νερό στο καφενείο του Άσσου και αλλού λέγοντας ότι τους έφεραν νερό Στυμφαλίας κάτι που βέβαια ακόμη να το δουν οι άνθρωποι στις βρύσες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β. ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
    Δεν θα το σχολιάσω γιατί δεν προκύπτει από πουθενά, ίσα-ίσα απαξίωσε αυτό το φυσικό ευεργέτημα που έχει ο Δήμος αγνοώντας το επιδεικτικά.
    Γ. ΟΜΟΡΦΟ ΚΕΝΤΡΟ.
    Αυτό είναι υποκειμενική κρίση γιατί έχοντας γυρίσει όλη την Ελλάδα, σας διαβεβαιώνω ότι έχουμε σαν Κόρινθος ένα από τα χειρότερα ποιοτικά, αισθητικά και λειτουργικά κέντρα καθώς και είμαστε οι μοναδικοί που καταφέραμε να αποτρέψουμε να μπαίνουν επισκέπτες στην πόλη κάτι που φαίνεται καθαρά πλέον στο τοπικό εμπόριο.
    Δ.ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ.
    Με ποιες εγκαταστάσεις; Όλες είναι ξεπερασμένες και δεν φαίνεται διάθεση (θα το δούμε σαν προεκλογική υπόσχεση βέβαια) εμπλουτισμού τους και ανακαίνισης των υπαρχόντων. Και ανακαίνιση δεν εννοώ τα δέκα χέρια χρώμα που περνούσαν κάποια εποχή τις εγκαταστάσεις. Και φυσικά ούτε τους πλαστικούς χλοοτάπητες, αφού σε όλους τους δήμους όλης της χώρας γίνεται αυτή η αλλαγή λόγω υποχρεωτικών κανονισμών διεξαγωγής αγώνων. Ας μην ξεγελιόμαστε μεταξύ μας.
    Ε. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ.
    Ουδέν σχόλιο. Απλώς περάστε τα χωριά και τις γειτονιές και μιλήστε με τους κατοίκους και όχι με όσους κινούνται στο περιβάλλον του δημαρχείου.
    Στ.ΛΥΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ.
    Ήμαρτον.
    Ζ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΡΑΣΗ.
    Ευτυχώς υπάρχουν τα πολιτιστικά σωματεία και βλέπουμε αξιόλογα πράγματα, γιατί σαν δήμος απλώς «δεν το έχουμε».
    Η. 20.000.000 ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
    Ουδέν αναληθέστερο. Τα χρήματα είναι δεσμευμένα για συγκεκριμένα πράγματα και ελάχιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Φυσικά δεν είναι Ο δήμος χρεωμένος, αλλά τέτοιοι δήμοι είναι εκατοντάδες στη χώρα
    Θ. ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.
    Δεν το αμφισβητώ. Εξάλλου είναι δήμαρχος. Αυτός έχει την ευθύνη. Απλώς και εγώ και η μεγαλύτερη μερίδα των συνδημοτών, έχουμε συνήθως διαφορετική άποψη στις λύσεις που δίνονται.
    Ι. ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.
    Βέβαια είναι προφανής η προσπάθεια να φανεί σαν λαϊκό παιδί, αλλά σε διαβεβαιώνω όπως θα σε διαβεβαιώσουν και οι γείτονες, μιας και προερχόμαστε από την ίδια γειτονιά, ότι η οικογένεια του ήταν από τις καλύτερα διαβιούσες τις δύσκολες εποχές που ήμασταν παιδιά και σχεδόν όλοι δεν είχαμε παπούτσια και παντελόνια. Φυσικά δεν είναι κατακριτέο αυτό αλλά όχι να φτάσουμε στο επίπεδο του «κλαίγανε και τα παιδάκια σου;».
    Εν κατακλείδι πιστεύω ότι ο δήμαρχος έκανε αυτό που μπορούσε. Κατά γενική ομολογία ήταν λίγο και η Κόρινθος και τα χωριά της δεν προόδευσαν όπως οι άλλες περιοχές της χώρας. Μια βόλτα Πανελλαδικά θα πείσει κάθε έναν που έχει αντίρρηση. Φυσικά αυτά είναι προσωπικές μου θέσεις τις οποίες όμως ευτυχώς ασπάζονται η πλειοψηφία των Κορινθίων και πολλοί από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
    Γιαυτό οι δημότες του έχουν κρατήσει μια αναπαυτική πολυθρόνα στο σαλόνι του σπιτιού του μόλις λήξει η θητεία του από την οποία θα δει πόσο διαφορετικά μπορεί να προχωρήσει και να πάει μπροστά ο Δήμος Κορινθίων. Ελπίζω να μας το αναγνωρίσει.
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΑΖΗΣ
    ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή