Προετοιμασία του προσώπου πριν από το καλοκαίρι


Πριν βγούμε στην παραλία είναι ιδανικό να προηγηθεί μια βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, καθώς ο ήλιος το αφυδατώνει και χάνει την ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του.

γράφει ο Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS

Η  μεσοθεραπεία  είναι η ιδανική θεραπεία προετοιμασίας για το καλοκαίρι καθώς μεταφέρει κάτω από την επιδερμίδα πολύτιμες ουσίες (υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες και αντιοξειδωτικούς παράγοντες) οι οποίες ενισχύουν το υδατικά συστατικά της επιδερμίδας μας, συγκρατούν το νερό και διατηρούν το δέρμα μας φρέσκο, λείο, λαμπερό, ενυδατωμένο και αναζωογονημένο.

Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στο δέρμα και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα - φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλή. Η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα.

Το δέρμα ενυδατώνεται και βελτιώνεται ο τόνος και η ελαστικότητά του. Μπορεί κατά την   εφαρμογή   να   παρουσιαστούν   μικρές   μελανιές   που   όμως   μπορούμε   να   τις καλύψουμε  με  make  up  και  υποχωρούν  μετά από 4-5 μέρες. Το  αποτέλεσμα έχει διάρκεια 3-4 μήνες.  Μία άλλη διαδεδομένη μέθοδος ενυδάτωσης είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία προσώπου PRP όπου χρησιμοποιούμε το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα που συλλέγουμε από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, μετά από απλή αιμοληψία.

Με τη βοήθεια μιας λεπτής βελόνας εγχύουμε το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή. Πρόκειται για μία μη επεμβατική θεραπεία, σύντομη, ανώδυνη και δεν αφήνει σημάδια. Η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 1 χρόνο μετά την θεραπεία, οπότε και συνιστάται επανάληψη της εφαρμογής. Μπορεί κατά την εφαρμογή να παρουσιαστεί ένας ήπιος ερεθισμός ο οποίος όμως υποχωρεί σε 2-3 ημέρες.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου