Μεταξεταστέος...στα βιολογικά ο Κασίμης..!


Στην εποχή της ηµιµάθειας που βιώνουµε, ο Χαράλαµπος Κασίµης θα µπορούσε να πει κανείς ότι είναι µια όαση. Ο άνθρωπος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη µελέτη του αγροτικού χώρου, έχει παραδώσει σπουδαία συγγράµµατα µε προτάσεις για το αγροτικό ζήτηµα και έχει κερδίσει µε το σπαθί του µια έδρα που τον περιµένει στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο της Αθήνας, όταν µε το καλό κλείσει ο κύκλος της πολιτικής του θητείας.
Ίσως είναι νωρίς, για να γίνει απολογισµός αυτής της θητείας, η αλήθεια όµως είναι ότι στο µέχρι σήµερα έργο του από τη θέση του γενικού γραµµατέα Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων δεν αντικατοπτρίζονται οι περγαµηνές τις οποίες διαθέτει.
Θέλετε γιατί οι πολιτικοί του προϊστάµενοι περί άλλων τυρβάζουν, θέλετετε γιατί το κόµµα τον τραβάει από το µανίκι, θέλετε γιατί η δηµόσια διοίκηση παραµένει ένα «χάρβαλο», ο χώρος που διαχειρίζεται δεν έχει δείξει τα αναµενόµενα.
Βεβαίως, έχει καταφέρει µε τους συνεργάτες του στις διαχειριστικές αρχές να διασώσει πόρους και να βάλει σε µια σειρά το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης ως προς τη συνολική του δοµή. Βεβαίως έχει καταφέρει να µιλάει την ίδια γλώσσα µε τους Ευρωπαίους οµολόγους του και τους επιτελείς των Βρυξελλών, κάτι που δεν είναι αυτονόητο στις µέρες µας.
Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα της υλοποίησης των Προγραµµάτων, κάτι πάει στραβά! Άλλος τραβάει από δω, άλλος σµπρώχνει από ‘κει, είναι και το κεντρικό µηχανογραφικό σύστηµα που µπάζει νερά, µένουν µόνο... τα σάλια του κόσµου.
Απλώς προήδρευε
Ειδικά µε την προκήρυξη για τα Βιολογικά, τα πράγµατα έφθασαν στο απροχώρητο. Η λύση που δόθηκε µε το «φίλτρο» Natura προκειµένου να αρθεί το αδιέξοδο, µοιάζει µε τη συνήθεια του τζογαδόρου στο καζίνο, που επιµένει να παίζει όσπου να τα χάσει όλα, ωστόσο κρατάει και παίρνει µαζί του µια τελευταία µάρκα... για να του µείνει σαν γούρι!
Σηµειωτέον ότι επί του προκειµένου το παιχνίδι, απ’ ό,τι φαίνεται, το πήρε πάνω του ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Τσιρώνης. ∆ική του ήταν η έµπνευση µε τις περιοχές του δικτύου Natura, δική του και η απόφαση να επαναπροκηρυχθεί το πρόγραµµα για να δοθεί χώρος και στους παλιούς βιοκαλλιεργητές. Όπως σε κάποια άλλα επέβαλε τη θέση του ο Κόκκαλης και στα περισσότερα βέβαια ο Αποστόλου. Ο γενικός γραµµατέας, απλώς προεδρεύει των διαχειριστικών αρχών. Ίσως όλα αυτά να συνιστούν έναν ακόµη λόγο επίσπευσης της λύσης του ανασχηµατισµού από τον Τσίπρα.
Βιογραφικό
Ο Χαράλαµπος Κασίµης είναι απόφοιτος Οικονοµικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου του Μπράντφορντ και κάτοχος µεταπτυχιακών τίτλων σπουδών στη Βιοµηχανική και Αγροτική Κοινωνιολογία. Από το 2003 είναι καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. Έχει συντονίσει πολλά ερευνητικά προγράµµατα και έχει εκδώσει αρκετά βιβλία στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα.
Από το 2015 αναλαµβάνει τη θέση του γενικού γραµµατέα επί των διεθνών σχέσεων και των ευρωπαϊκών προγραµµάτων, αντικαθιστώντας τον ∆. Μελά.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου