Επιστήμονες ψάχνουν για απογόνους του Ιησού Χριστού


Απογόνους της οικογένειας του Ιησού που πιθανώς να ζουν ανάμεσά μας αναζητούν ερευνητές, οι οποίοι εξετάζουν DNA από ιερά κειμήλια που είναι διάσπαρτα ανά τον κόσμο με την ελπίδα να εντοπίσουν το γενετικό υλικό του Χριστού ή κάποιου συγγενούς του.
Κομβικό ρόλο στην έρευνά τους παίζουν, μεταξύ άλλων, η Σινδόνη του Τορίνο, καθώς και τα οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή.
Ο γενετιστής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης Τζορτζ Μπάσμπι και ο πάστορας Τζο Μπασίλ, που ειδικεύεται στη μελέτη της Βίβλου, ένωσαν τις δυνάμεις τους για τις ανάγκες ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στο History Channel ανήμερα το Πάσχα. Ταξίδεψαν στην Ισπανία, την Ιταλία, στο Ισραήλ και στον Εύξεινο Πόντο έχοντας στη διάθεσή τους ό,τι πιο σύγχρονο προσφέρει η τεχνολογία.
Στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν DNA του Ιησού ή κάποιου άλλου μέλους της οικογένειάς του ανέλυσαν το Σουδάριο του Οβιέδο (ένα ματωμένο κομμάτι ύφασμα το οποίο πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για να καλυφθεί το κεφάλι του Ιησού αμέσως μετά τη σταύρωση).
Εξέτασαν επίσης τη Σινδόνη που φυλάσσεται στο Τορίνο, με την οποία πιστεύεται ότι τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού κατά την ταφή του.
Ανάλυση οστών
Οι ερευνητές δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάλυση των οστών που ανακαλύφθηκαν στη Βουλγαρία το 2010 και πιστεύεται ότι μπορεί να ανήκουν στον Ιωάννη τον Βαπτιστή, καθώς είναι ηλικίας 2.000 ετών και έχουν ομοιότητες με τους πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής.
Η εξαιρετική σημασία των οστών αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ήταν συγγενής του Ιησού από την πλευρά της μητέρας Του και, κατά συνέπεια, θα πρέπει να έχουν παρόμοιο DNA.
Η διαπίστωση
«Μπορούμε να συγκρίνουμε το DNA από ένα κειμήλιο με το DNA από άλλα κειμήλια για να διαπιστώσουμε αν προέρχονται από το ίδιο άτομο ή από κάποιον συγγενή του» εξηγεί ο Μπάσμπι.
Σε περίπτωση που εντοπίσουν το DNA το Ιησού ή κάποιου συγγενούς του μπορούν να το συγκρίνουν με DNA σύγχρονων ανθρώπων για να ανακαλύψουν πιθανούς απογόνους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου