Πρωτομαγιά στη Γρανίτσα Ευρυτανίας με τον ορειβατικό Κορίνθου

 
Την Πρωτομαγιά διοργανώνεται από τον  Ε.Ο.Σ. Κορίνθου τετραήμερη εξόρμηση στη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Πρόκειται για ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε ύψος 850 μ., μέσα στο πράσινο σε δασωμένη κατηφορική περιοχή του όρους "Λιάκουρα", δίπλα στο μικρό ποταμό Γρανιτσιώτη. Παντού ρέουν πλούσια χωνευτικά νερά, ενώ το χωριό διατηρεί χωρίς καμιά παρέμβαση την παλιά του όψη.
Το πρόγραμμα εκτός απροόπτων έχει ως εξής:
Την Παρασκευή 28 Απριλίου 

Θα αναχωρήσουμε στις 16:00 από τον Άγιο-Νικόλα Κορίνθου, με προορισμό τη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο για τους πεζοπόρους και σε σκηνές για τους ορειβάτες που θα κάνουν διάσχιση στα Ευρυτανικά και Δυτικά Άγραφα μέχρι το χωριό Επινιανά.
Το Σάββατο 29 Απριλίου 

Η ορειβατική ομάδα θα προωθηθεί με αγροτικό ως το τέλος του χωματόδρομου όπου και ξεκινάει η πορεία για τη Λιάκουρα (2040μ) κι από εκεί κορυφογραμμή για τη Φτέρη (2128μ) μέχρι τις στάνες στη θέση Παλούκια (1400μ).
Την Κυριακή 30 Απριλίου
Η ορειβατική ομάδα με αφετηρία τη θέση Παλούκια, ξεκινάει ανάβαση για τις κορυφές Μπαλτενήσι, Σαλάγιαννη(2129μ) και Ντεληδήμι(2163μ). Από εκεί ξεκινάει κατάβαση για τις αρχές του Ασπρορέματος όπου και θα γίνει η δεύτερη διανυκτέρευση.
Τη Δευτέρα 1η Μαΐου
Η ορειβατική ομάδα ξεκινώντας από το χώρο της κατασκήνωσης θα κατέβει το Ασπρόρεμα μέχρι τα Επινιανά. Θα ακολουθήσει η μεταφορά της ομάδας με αγροτικό ως τη Γρανίτσα.
Η πεζοπορική ομάδα θα περιηγηθεί στη Γρανίτσα ένα από τα πιο γραφικά χωριά της Ευρυτανίας. Αξίζει μία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο όπου θα θαυμάσουμε διάφορα αντικείμενα λαϊκής τέχνης, τη βιβλιοθήκη του Παπαντωνίου και του Στέφανου Γρανίτσα καθώς και τις προσωπογραφίες του στρατηγού Κωνσταντίνου και Στέφανου Γρανίτσα. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δέκα εκκλησίες του χωριού, χτισμένες σε διάφορες χρονικές περιόδους.
Στις 13:00 περίπου και μετά την άφιξη των ορειβατών θα αναχωρήσουμε για την Κόρινθο.

Στις 13:00 περίπου και μετά την άφιξη των ορειβατών θα αναχωρήσουμε για την Κόρινθο.
Εξοπλισμός: Ορειβατικές αρβύλες, κάλτσες δεύτερες, σακίδιο, γκέτες, μπατόν, σκούφος, γάντια, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, καπέλο, θερμοεσώρουχα, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό – αδιάβροχο – διαπνέον) , φακός με εφεδρικές μπαταρίες, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή, θερμός – παγούρι, νερό. 
Για τους ορειβάτες επιπλέον: σκηνή, υπνόσακος, υπόστρωμα και τροφή για δύο μέρες.
Αναχώρηση: Παρασκευή 28 Απριλίου στις 16:00 από τον Άγιο-Νικόλα Κορίνθου.
Συνολικό Κόστος Συμμετοχής: 


120€  για διανυκτέρευση σε τρίκλινο
130€  για διανυκτέρευση σε δίκλινο
80€  για τους ορειβάτες (σκηνές)
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς: 
Παναγουλόπουλο Θεόδωρο 6978882962 
Τσελεκίδη Δήμητρα 6976637226
και στο τηλ. του συλλόγου 2741029970 (Τετάρτη και Παρασκευή 20:00)



 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου