Ο δρόμος που σκότωσε μία κωμόπολη..σήμερα χάνεται...!



 Στις 12 το μεσημέρι σήμερα Μεγάλη Τρίτη θα εγκαινιαστεί και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος της Πατρών – Koρίνθου, 16 χρόνια μετά την προκύρηξή του απο τον τότε αρμόδιο Υπουργό Κώστα Λαλιώτη.

Απο τότε πέρασαν πολλοί Υπουργοί απο την Ηλεκτρική καρέκλα των έργων.

 Από τον Σεπτέμβριο του 2015 τα έργα μαζί και ο πολυπόθητος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου Πατρών αρχίζουν να μπαίνουν ίσως για πρώτη φορά σε τροχιά πολοκλήροσής τους, με τον νυν Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον άμεσο συνεργάτη του Γενικό Γραμματέα Υποδομών τον συμπατριώτη μας Γιώργο Δέδε να τα θέτουν ως βασική προτεραιότητα.
Και Όμως η ώρα έφτασε …  Στις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης θα δοθεί σε κυκλοφορία.

Τα εγκαίνια θα κάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας
και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.

Ο δρόμος, μήκους 120 χλμ., έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική, ΛΕΑ και πρόκειται, για έναν αυτοκινητόδρομο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση από Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.

Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν με τα εγκαίνια.
«Συνολικά 16 χλμ από καινούργια τούνελ και το υπόλοιπο τμήμα είναι στην υπάρχουσα οδό με διαπλατύνσεις και βελτίωση όλης της χάραξης».

Ο αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται είναι λειτουργικά ολοκληρωμένος για την κυρίως αρτηρία και για τους χρήστες.
«Το έργο είναι στο 95%.
Παραμένουν κάποια σημεία στα οποία υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες -π.χ. διασταύρωση με τον σιδηρόδρομο και επομένως παραμένουν κάποιες εργασίες αλλά είναι έξω από το πλάτος του δρόμου που κυκλοφορείται, όπως και κάποιες εργασίες σε κόμβους, όπως είναι ο κόμβος του Ρίου, ένας πολύπλοκος κόμβος».

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου