"Μην πυροβολείτε τους Κορίνθιους διαιτητές"..!


Ο σύνδεσμος διαιτητών ποδοσφαίρου Κορίνθου, έβγαλε χθες μία ανακοίνωση με την οποία καλεί όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο να σταματήσουν...να πυροβολούν τους Κορίνθιους διαιτητές.
Αφορμή για την ανακοίνωση αυτή σύμφωνα με του; διαιτητές είναι σχολιασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στην ανακοίνωση παρουσιάζεται μόνο η ωραιοποιημένη εικόνα του λειτουργήματος που πολύ βέβαια απέχει απο τα σφυρίγματα στο γήπεδο πολλές φορές.
Σε κάθε περίπτωση όμως για την ποιότητα του ποδοσφαίρου μας δεν ευθύνονται μόνο οι διαιτητές πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν δώσει αφορμές ή δεν έχουν κάνει ανθρώπινα λάθη για να δοθούν αφορμές.

ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ:
Συχνά διαβάζουμε ότι ομάδες του νομού μας εκφράζουν τα παράπονά τους εναντίον των Διαιτητών μας, τις περισσότερες φορές χρησιμοποιώντας υβριστικό τρόπο, ενώ άλλες αφήνοντας υπονοούμενα ότι οι Κορίνθιοι διαιτητές “παίζουν”  για συγκεκριμένα σωματεία.
Άλλες φορές οι διαιτητές μας είτε αναγκάστηκαν να φύγουν με τη βοήθεια της αστυνομίας από το γήπεδο, είτε συνέταξαν το Φ.Α στο Αστυνομικό τμήμα, αφού δέχθηκαν επιθέσεις και προπηλακισμούς από παράγοντες και “φιλάθλους”.

Τελευταία, η “μόδα”, είναι ,“παράγοντες”, του ποδοσφαίρου του νομού μας να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κατηγορήσουν τους διαιτητές, με σκοπό να εξυπηρετήσουν δικά τους συμφέροντα, αδιαφορώντας φυσικά για τα πραγματικά γεγονότα.

Εμείς πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε παρ όλα αυτά, ότι πράττουν κοινωνικό έργο.
Φέρνουν παιδιά στους αγωνιστικούς χώρους και τον αθλητισμό.
Δίνουν ζωή στα χωριά και στις πόλεις.
Εμείς πιστεύουμε και θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε, ότι στις εποχές που ζούμε, το να στερείς χρήματα από την οικογένειά σου με σκοπό να τα διαθέσεις  στο ποδόσφαιρο απαιτεί τον απολυτό σεβασμό όλων.

Μας υπενθυμίζουν όμως ότι ενώ οι ίδιοι ματώνουν οικονομικά, εμείς βγάζουμε “μεροκάματο” από τη διαιτησία.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι είναι τόσο μεγάλο το μεροκάματο από την διαιτησία, που σε κάθε σχολή διαιτησίας που διοργανώνουμε, οι καρέκλες που έχουμε στα γραφεία μας είναι λίγες για να χωρέσουν τους υποψηφίους που μαζεύονται.
Προτείνουμε όμως στους κύριους αυτούς, να προτρέψουν παιδιά από την ομάδα τους να συμμετάσχουν στην επόμενη σχολή, να γίνουν διαιτητές και να τα ενημερώσουν για τα ‘’πολλά’’  λεφτά που θα παίρνουν.

Κάποιοι άλλοι “λάτρεις του ποδοσφαίρου” ειρωνεύονται τους νέους διαιτητές μας χρησιμοποιώντας προσβλητικές εκφράσεις.
Πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι το σύγχρονο ποδόσφαιρο θέλει νέους διαιτητές.
Τα παιδιά αυτά ήρθαν με αγάπη στο χώρο της Ελληνικής Διαιτησίας στον οποίο η  “συνταξιοδότηση” έρχεται σε μικρή σχετικά ηλικία.
Πως όμως θα στηρίξουμε ένα νέο παιδί και πως θα φέρουμε και άλλα στο χώρο όταν τα πυροβολούμε, από την αρχή της καριέρας τους;
Ας αναρωτηθούν οι κύριοι που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.
Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε κάτι ακόμα για τους Κορίνθιους διαιτητές:

    Οι  Κορίνθιοι διαιτητές στην πλειοψηφία τους προπονούνται δύο με τρεις φορές την εβδομάδα πληρώνοντας μάλιστα προπονητή από την τσέπη τους.
    Οι Κορίνθιοι διαιτητές κάθε Δευτέρα συμμετέχουν σε επιμορφωτικές συγκεντρώσεις στην Κόρινθο ερχόμενοι από όλα τα μέρη του νομού και από την Αθήνα.
    Οι Κορίνθιοι διαιτητές κοσμούν τους πίνακες όλων των κατηγοριών στα Εθνικά Πρωταθλήματα με απόλυτη επιτυχία.
    Παραδόξως σε αυτά δεν έχουμε προπηλακισμούς  - επεισόδια.
    Οι Κορίνθιοι διαιτητές δημόσια δεν έχουν κατηγορήσει ποτέ κανέναν και ΣΕΒΟΝΤΑΙ πραγματικά αυτούς που στηρίζουν το Κορινθιακό Ποδόσφαιρο.
    Οι Κορίνθιοι διαιτητές είναι οι πρώτοι που εφάρμοσαν το θεσμό του παρατηρητή διαιτησίας στα τοπικά γήπεδα για να βελτιώνονται αλλά και να τιμωρούνται.

Καλούμε όλους τους παράγοντες στο σπίτι μας κάθε Δευτέρα στα μαθήματα, να συμμετέχουν στις επιμορφωτικές μας συγκεντρώσεις, να μας λένε τα παράπονά τους, τις απορίες τους, να μάθουν τις αλλαγές στον κανονισμό και τον τρόπο εφαρμογής του.

Καλούμε όλους τους παράγοντες να μας ζητήσουν να κάνουμε μαθήματα διαιτησίας στις ομάδες τους, καθότι μερικοί από τους καλύτερους και εμπειρότερους Εκπαιδευτές Διαιτησίας στην Ελλάδα, βρίσκονται στις τάξεις μας.
Θέλουμε τέλος να σας διαβεβαιώσουμε, ότι στην πολύχρονη πορεία μας και από όλα τα Δ.Σ της Ένωσης μας, ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκε αλλά και ΠΟΤΕ δεν υπήρξε υπονοούμενο να βοηθήσει  διαιτητής κάποια ομάδα.
Να σας υπενθυμίσουμε επίσης ότι στην Κορινθία, δεν υπάρχει τουλάχιστον τα τελευταία 30 χρόνια ούτε υπόνοια χρηματισμού ή επηρεασμού διαιτητή, κάτι το όποια φυσικά πιστώνονται από κοινού οι Παράγοντες και οι Διαιτητές του Κορινθιακού ποδοσφαίρου.
Πρέπει όλοι να καταλάβετε, ότι όποιος ασχολείται με τη διαιτησία την ΑΓΑΠΑΕΙ.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Σ.Δ.Π
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου