Το κρύο απόψε...κατεβαίνει στα μέρη μας..!


Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, το τετραήμερο όλη η Ελλάδα θα βιώσει μία από τις μεγαλύτερες κακοκαιρίες στο σύνολο των φαινομένων. Το δριμύ ψύχος και οι εντυπωσιακές υπό του μηδενός θερμοκρασίες θα εξαρτηθούν, εκτός από τις χιονοπτώσεις, και από την άπνοια και την ξαστεριά. Ετσι πιο έντονη θα είναι η αίσθηση του ψύχους τα ξημερώματα της Κυριακής και της Δευτέρας.
Σήμερα βροχές και καταιγίδες θα μεταφερθούν από τη Βόρεια Ελλάδα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ενώ μέχρι το βράδυ το ψύχος και οι τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουν κατέβει και στην Κεντρική Ελλάδα. Συγκεκριμένα από το απόγευμα και μετά αναμένονται χιονοπτώσεις σε: Κεντροανατολική Θεσσαλία, Κεντροανατολική Στερεά, Εύβοια, Σποράδες, Βορειοανατολικό Αιγαίο, Νότια Χαλκιδική, Ανατολική Θράκη και Πελοπόννησο (κυρίως στα κεντρο-βόρεια). Το πολικό κρύο και οι χιονοπτώσεις θα παραμείνουν μέχρι την Κυριακή ώσπου σταδιακά θα μετατοπιστούν στα νότια και την Κρήτη. Από σήμερα οι άνεμοι κυρίως στο Αιγαίο θα είναι στα 8 μποφόρ, ενώ είναι πιθανό να σημάνει απαγορευτικό απόπλου για το Σαββατοκύριακο. Από Κυριακή προς Δευτέρα κοπάζουν οι άνεμοι. Ο κύριος όγκος του χιονιού στην Αθήνα θα πέσει το Σάββατο, ενώ από την Κυριακή μέχρι την Τρίτη αναμένεται ήλιος με «παγωμένα» δόντια και αυξημένες πιθανότητες να μαυρίζει ξαφνικά ο καιρός και να χιονίζει. Η ελάχιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα φτάσει τους -5 και στα βόρεια προάστια 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω.
«Από την Κυριακή έως το πρωί της Τετάρτης οι θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα θα είναι σε ασυνήθιστα επίπεδα για την Ελλάδα. Στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας ο υδράργυρος θα φτάσει τους -18 και τους -20, ενώ στα ορεινά και τα ηπειρωτικά της κεντρικής και νότιας χώρας θα φτάσει στους -12 και -14», λέει στον «Ε.Τ.» ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Την Κυριακή θα υπάρχουν διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές χιονοπτώσεις. Ιδιαίτερα προσοχή χρειάζεται με τον παγετό που αναμένεται να είναι πολύ ισχυρός ιδιαίτερα στα μέρη που θα έχουν προηγηθεί χιονοπτώσεις.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου