"Η δόξα της αρχαίας και νέας Σικυώνος, βίοι παράλληλοι"


Το ΝΠΔΔ Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του δήμου Σικυωνίων «Η ΜΗΚΩΝΗ»,o Σύνδεσμος Φιλολόγων Κορινθίας,o Σύλλογος Πολιτών «Η Αρχαία Σικυών»  και  Ένωση Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου «Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης»
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017, ΩΡΑ 18.30, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΑΤΟΥ (ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ).
Στην παρουσίαση του βιβλίου του Γεωργίου Ν. Κασκαρέλη
«Η ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΒΙΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ».

- Nέα ευρήματα της Σικυώνιας προσωπογραφίας, 552 ονόματα αρχαίων Σικυώνιων πολιτών, ιστορική και βιβλιογραφική υποστήριξη και ετυμολογική προσέγγιση – Η Σικυών, αρχαιότερη πόλη της Ελλάδος, ιστορική τεκμηρίωση – Η Σικυών τον 19ο και 20ο αιώνα, πολιτιστικό κέντρο, το δεύτερο βιομηχανικό κέντρο της Πελοποννήσου και το πέμπτο εξαγωγικό όλης της Ελλάδος, έτοιμη να γίνει πρωτεύουσα της Κορινθίας, φωτογραφίες που δημοσιεύονται για πρώτη φορά.
- Χοροί. Ενδιάμεσα θα χορέψουν τα τμήματα παίδων και ενηλίκων της Ένωσης Μικρασιατών Νεάπολης Κιάτου, ως συμβολισμός στη συνέχιση της παράδοσης των σχολών χορού της Αρχαίας Σικυώνος που πρώτευαν στους Πανελλήνιους Χορευτικούς Αγώνες στην αρχαιότητα.
- Παρουσίαση. Τα τμήματα του βιβλίου για την Αρχαία Σικυώνα θα παρουσιάσει η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κορινθίας Αντιγόνη Βογιατζή - Ζακούρα και το τμήμα για τη Νέα Σικυώνα ο φυσικός και ιστορικός Σωτήρης Κοκκωνάκης. Θα προεδρεύσει ο Αντιπτέραρχος ε.α. Χάρης Λάμπρου και θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου