Ξεκινά το δεύτερο κύμα του χιονιά στην Κορινθία


Πού θα το στρώσει και σε τι ύψος θα φτάσει το χιόνι - Νέα «έξαρση» απόψε το βράδυ στην Αττική - Χιόνια αύριο και το Σάββατο στην Ανατολική Ελλάδα - Από την Πρωτοχρονιά υποχωρεί η κακοκαιρία, εκτός της Κρήτης - Τους 20 πόντους έφτασε το χιόνι σε Διόνυσο, Σταμάτα και Δροσιά
Δεν φαίνεται να υποχωρεί τελικά το κύμα του χιονιά που έπληξε από την νύχτα την Ανατολική Ελλάδα, καθώς σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα επιμείνει και αύριο Παρασκευή, αλλά και το Σάββατο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς. Ειδικά στην Κρήτη μάλιστα, χιόνια περιμένουμε και ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της ΕΜΥ, μετεωρολόγο Θεόδωρο Κολυδά, απόψε το βράδυ στην Αττική, μεταξύ 9 και 12 τη νύχτα, ο χιονιάς θα παρουσιάσει νέα έξαρση, όχι πάντως τέτοιας έντασης όσο είχε τα ξημερώματα. Αναμένεται δηλαδή πυκνή χιονόπτωση, όχι όμως με τόσο χοντρές νιφάδες, ενώ πιο έντονο το φαινόμενο θα είναι στα δυτικά ελαφρώς περισσότερο τα δυτικά της Αττικής, τα Βίλια και το Πόρτο Γερμενό.

Όπως φαίνεται αναλυτικά από τους χάρτες της γαλλικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το επόμενο «κύμα» θα δεχθεί η χώρα μας περίπου στις 4 το απόγευμα. Τότε αναμένεται να χιονίσει πυκνά στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατολικής Στερεάς, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, και της Ανατολικής Πελοποννήσου, όπως και στις Δυτικές Κυκλάδες.
Αύριο Παρασκευή, ο χιονιάς θα παραμείνει χωρίς όμως να παρουσιάσει κάποια σημαντική επιδείνωση, ενώ υποχωρούν και οι άνεμοι που δεν θα ξεπεράσουν τα επτά μποφόρ.

Καθώς όμως οι θερμοκρασίες θα κινούνται γύρω στο μηδέν, με τις μέγιστες να αγγίζουν τους 3 με 4 βαθμούς, αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα από τον πάγο. Όπως σημειώνει ο κ. Κολυδάς, «το χιόνι που έχει πέσει και έχει λιώσει, λόγω του παγετού (δηλαδή των αρνητικών θερμοκρασιών) κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα μετατραπεί σε πάγο και η κατάσταση θα απαιτεί μεγάλη προσοχή».

«Ο χονιάς θα κρατήσει και αύριο και το Σάββατο, γενικά στην ανατολική Ελλάδα και ειδικά σε μεγάλη περιοχή της Βοιωτίας και λιγότερο στην Αττική, στην Κεντρική και Νότια Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και την Θράκη, μέχρι το μεσημέρι τουλάχιστον», σημειώνει ο κ. Κολυδάς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου