Εκατοντάδες θανάτοι απο τον “γκουρού” της δίαιτας Πιερ Ντουκάν.


Βαρύς ο πέλεκυς της γαλλικής δικαιοσύνης για τον «γκουρού της δίαιτας» Πιερ Ντουκάν .Η απόφαση- καταπέλτης του δικαστηρίου προκάλεσε έντονη ανησυχία σε όλο το κόσμο καθώς διάσημοι ηθοποιοί , τραγουδιστές και μοντέλα έχουν παραδεχθεί δημόσια , πως ακολούθησαν πιστά την δίαιτα Dukan προκειμένου να αδυνατίσουν.

Ο 72χρονος γιατρός κρίθηκε ένοχος από την γαλλική δικαιοσύνη, για το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων και του απαγορεύτηκε να ασκεί την ιατρική. Ωστόσο ο ο ίδιος είχε αποχωρήσει οικειοθελώς το 2012 από τα καθήκοντα του αλλά τα βιβλία του εξακολουθούν έως και σήμερα να κάνουν τρελές πωλήσεις σε όλο το κόσμο.

Από το 2000, που εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με την πασίγνωστη δίαιτα που φέρει το επώνυμο του έχει πουλήσει περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ μόνο πέρυσι έγινε πλουσιότερος κατά 38 εκατομμύρια ευρώ. Στο μεταξύ η περιπέτεια του με την δικαιοσύνη ξεκίνησε, όταν συνταγογράφησε σε μια ασθενής του την Μαρί- Κλοντ , το 1971 το φαρμακευτικό σκεύασμα Mediato , ως μέσο για την απώλεια βάρους .

Μερικά χρόνια, αργότερα, ανακάλυψε ότι πάσχει από βλάβη των καρδιακών βαλβίδων που συνδέονταν άρρηκτα με τη λήψη του φαρμάκου αυτού. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Υγείας 500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από προβλήματα στις καρδιακές βαλβίδες που προκάλεσε το Mediator ενώ άλλες μελέτες ανεβάζουν τον αριθμό των θυμάτων του Mediator σε 2.000. Το συγκεκριμένο φάρμακο δεν κυκλοφόρησε ποτέ στην ΗΠΑ και σε χώρες της Ευρώπης όπως η Ισπανία και η Ρώμη.

Η δίαιτα Dukan πρόκειται για μια κατά βάση πρωτεινική δίαιτα που δεν περιορίζει τις ποσότητες φαγητού και στηρίζεται σε τέσσερα στάδια: Το πρώτο αφορά σε ένα καθαρά πρωτεινικό διατροφικό πρόγραμμα. Το δεύτερο σε εναλλαγή καθαρής πρωτείνης με πρωτείνη και λαχανικά, το τρίτο είναι το στάδιο της προσυντήρησης που εντάσσονται και κάποιες άλλες κατηγορίες τροφίμων και το τέταρτο της συντήρησης που στοχεύει στην δια βίου συντήρηση των κιλών που χάθηκαν. Επιπλέον επιτρέπονται τα αναψυκτικά light με μέτρο.


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου