Ξέρεις ποιός είναι ο ρόλος του Δημήτρη Γκρούτση;


Το δημοσιεύμα είναι λίγο παλιό αφου γράφτηκε στις 15 Αυγούστου 2016 στην έγκριτη αθλητική σελίδα SDNA και το αναδημοσιεύουμε επειδή και επίκαιρο παραμένει και μας βοηθά να κατανοήσουμε ρόλους στο Κορινθιακό αλλά και Ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ρόλους Κορίνθιων που έχουν ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν,πολύ περισσότερο για τα όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες...!
Εδώ θα είμαστε:

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΡΟΥΤΣΗΣ;
 SDNA: 25.08.2016
Τον Δημήτρη Γκρούτση τοποθέτησε ο Γκιρτζίκης στην θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ και στην επιτροπή ορισμού διαιτητών της Σούπερ Λίγκας.
 Η επιλογή του, για λόγους που θα εξηγήσουμε, είναι μια καθαρά «συστημική» επιλογή, ενός προσώπου, που υπήρξε διεθνής βοηθός διαιτητή, έγινε παρατηρητής Α’ Εθνικής και αποτελεί μια από της μονιμότερες επιλογές του συστήματος για την ΚΕΔ.
Για πρώτη φορά ο Γκρούτσης έγινε μέλος της ΚΕΔ το 2008, επί Γκαγκάτση, με πρόεδρο της επιτροπής τον Ψυχομάνη.  

Το 2014, επί προεδρίας Σαρρή, μετά την απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που επιβλήθηκε στους Δούρο και Μπριάκο λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», επελέγη ως μέλος της βραχύβιας ΚΕΔ, που άλλαξε εξ ολοκλήρου δύο μήνες μετά τη συγκρότησή της.

Την περασμένη Πέμπτη ο Γκρούτσης τοποθετήθηκε ξανά στην ΚΕΔ, αυτή τη φορά επί προεδρίας Γκιρτζίκη, και μάλιστα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου.
Ο Γκρούτσης, αν και δεν είναι γνωστό όνομα σε όσους δεν ασχολούνται με τη διαιτησία, αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά του συστήματος.
Στη σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν ένας από τους παρατηρητές με τους περισσότερους ορισμούς κατά προτίμηση σε αγώνες του Ολυμπιακού, όπου άλλοι παρατηρητές δεν ορίστηκαν ούτε μια φορά.

Συγκεκριμένα ήταν παρατηρητής  στον αγώνα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν έγινε ποτέ με απόφαση του διαιτητή Παππά, με την οποία ο Γκρούτσης φέρεται να συμφώνησε.
Ήταν παρατηρητής στον αγώνα Πανιώνιος – Ολυμπιακός με διαιτητή τον κατηγορούμενο για συμμετοχή στην «εγκληματική οργάνωση», Δημητρόπουλο, αλλά και στον αγώνα Πλατανιάς – Ολυμπιακός, στον οποίο, όπως και ο διαιτητής Σπάθας, έτσι και αυτός δεν είδαν το αντικείμενο που χτύπησε τον Κουλιμπαλί και οδήγησε σε τιμωρία μιας αγωνιστικής την έδρα της ομάδας του Πειραιά.

Η αδυναμία του συστήματος στον Γκρούτση είναι τέτοια, που η ΚΕΔ του Γκιρτζίκη τον όρισε παρατηρητή και στον τελικό κυπέλλου ΑΕΚ – Ολυμπιακός, επιλέγοντάς τον παρότι δεν είναι διεθνής παρατηρητής όπως είναι για παράδειγμα  είναι ο Μπίκας και άλλοι, για να κρίνεις τους διεθνείς διαιτητές που είχαν οριστεί στο ίσως πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς.
Ο Γκρούτσης προέρχεται από την φιλική στην ηγεσία της ΕΠΟ, ΕΠΣ Κορινθίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μιχάλης Τσιχριτζής, ο οποίος θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ με το «ψηφοδέλτιο» του Γκιρτζίκη.
Είναι μέλος της Επιτροπής Δαιτησίας της ΕΠΣ Κορινθίας και «πρωτοστάτησε» κατά παράβαση του κανονισμού διαιτησίας, στις εκλογές που έγιναν εκεί το 2009, στηρίζοντας φανερά τον Τσιχριτζή κόντρα στον επί πολλά χρόνια πρόεδρο της Ένωσης, Νίκα, που ήταν σταθερά στην αντιπολίτευση, την περίοδο της κυριαρχίας του Β. Γκαγκάτση στην ΕΠΟ.

Η επιλογή Γκρούτση συνδυάστηκε με την άνοδο του διαιτητή Νεοφυτιάδη από την ΕΠΣ Κορινθίας στον πίνακα διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, με τον οποίο ο Γκρούτσης φέρεται να διατηρεί πολύ καλές σχέσεις, σε αντίθεση με τον Γ. Δασκαλόπουλο που βγήκε πέρυσι και από τους πίνακες, αλλά και με τον Γ. Δούρο, τον οποίο διαδέχθηκε στην ΚΕΔ.

Επαγγελματικά ο Γκρούτσης είναι οδηγός ταξί και λέγεται αλλά και έχει γραφτεί Ότι συνηθίζει να μεταφέρει διαιτητές της Ένωσης του στα γήπεδα που αγωνίζονται, αποκομίζοντας τα ανάλογα έσοδα.

Εννοείται πώς τόσο ως παρατηρητής αλλά πολλώ μάλλον τώρα που είναι αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, η συγκεκριμένη δραστηριότητα συνιστά ασμβίβαστο. 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου