Στις φυλακές Κορίνθου ο 16χρονος killer


Στην ποινή που του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Πατρών τον 16χρονο (σήμερα) Νίκο για τη δολοφονία του 17χρονου φίλου του Γιώργου, όταν εκείνος τον χτύπησε επειδή φλέρταρε την αδελφή του. Οι δικαστές τού επέβαλαν δεκαετή περιορισμό στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων της Κορίνθου, χωρίς να του αναγνωρίσουν το παραμικρό ελαφρυντικό.

«Ζητάω συγγνώμη. Μακάρι να τον έφερνα πίσω! Η κοινωνία είναι κλειστή στην περιοχή» είπε στην απολογία του ο 16χρονος, ο οποίος δεν στάθηκε πολύ στην περιγραφή του φονικού, που είχε γίνει την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στο προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής μπροστά στα έντρομα βλέμματα παιδιών.

Οι μάρτυρες που εξετάστηκαν, κυρίως ανήλικοι και περίοικοι, περιέγραψαν τις κινήσεις του εφήβου, που έφτασε στο σχολείο κρατώντας καραμπίνα. Προηγουμένως οι δύο φίλοι είχαν καβγαδίσει με αφορμή το φλερτ του 15χρονου (τότε) Νίκου προς την αδελφή του άτυχου 17χρονου.
Οπως είχε καταθέσει πρωτόδικα το κορίτσι, ο μετέπειτα δολοφόνος του αδελφού της της είχε στείλει τρία μηνύματα στο κινητό της, στα οποία της εκδήλωνε τον θαυμασμό του και της ζητούσε να συναντηθούν για καφέ. Εκείνη είχε αρνηθεί και το είχε πει στον αδελφό της, με αποτέλεσμα όταν τα δύο αγόρια συναντήθηκαν στο προαύλιο, να ξεσπάσει καβγάς, να πιαστούν στα χέρια και ο Νίκος να δεχθεί τα χτυπήματα του 17χρονου. Εφυγε, πήγε στο σπίτι του παππού του και πήρε το όπλο, με το οποίο επέστρεψε και πυροβόλησε. Το δικαστήριο δεν δέχτηκε ότι προκλήθηκε από το θύμα και δεν του αναγνώρισε ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου