Εκθέσεις ζωγραφικής στη δημοτική βιβλιοθήκη Κιάτου




Η δημοτική βιβλιοθήκη του Δ. Σικυωνίων φιλοξενεί τον Αύγουστο δύο ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στα πλαίσια των Σικυωνίων '16 

ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΝΗ | Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ελένης Βασιλείου Από Τετάρτη 10.08 έως και Κυριακή 14.08 | Εγκαίνια: Τετάρτη 10.08 στις 8 μ.μ.

Η έκθεση με τίτλο ΑΘΑΝΑΤΟΙ περιλαμβάνει πορτρέτα σε διαστάσεις Α4 με μολύβι, από προσωπικότητες που σημάδεψαν την ανθρωπότητα με το έργο τους και ταξιδεύει ανά την Ελλάδα για την υποστήριξη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων με νεοπλασματικές ασθένειες "Η ΠΙΣΤΗ". Ποιήτρια, συγγραφέας, ζωγράφος, στοχαστής και μέτοικος στον αλλότριο Βορρά η Ελένη Βασιλείου επέλεξε μέσα από εθελοντικές δράσεις να περπατήσει μονοπάτια και να χαράξει Ουρανούς, κυρίως παιδικούς. Αφήνει αστερόσκονη σε κάθε πέρασμά της και διαδίδει μηνύματα από μέρη μακρινά. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετέχει σε ομαδικές κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα και ενίσχυσης συλλόγων ευπαθών ομάδων. 
ΟΙ ΜΑΙΑΝΔΡΟΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ | Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρινέλας Ρούσου Από Τρίτη 09.08 και ως Σάββατο 20.08 | Εγκαίνια: Τρίτη 09.08 στις 8 μ.μ.

Ερευνήτρια και καθηγήτρια ψυχολογίας είναι η 8η ατομική της έκθεση στην Ελλάδα και οι δημιουργίες της χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και δημιουργική φαντασία. "Στις δημιουργίες μου δεν θέλω να αναπαράγω εγκόσμια στοιχεία που είναι ήδη γνωστά και κατανοητά. Η ζωγραφική Πράξη είναι για μένα έκφραση αναζήτησης σε έναν ανεπαίσθητo κόσμο, συμβολική, αφηρημένη, που οδηγεί στην πηγή των διαδρομών της ψυχήςκαι η τέχνη της ζωγραφικής αποτελεί εξαιρετικό μέσο για αυτή την περιπέτεια του πνεύματος" | Μαρινέλα Ρούσου


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου