Ερχεται «Αρμαγεδδών» στα εργασιακά


«Οδοστρωτήρα» στα εργασιακά, όπως έκανε και στο ασφαλιστικό, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Οι διαβεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών ότι έρχεται κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, κανέναν δεν πείθουν, καθώς το «έργο» το είδαν ξανά οι πολίτες τόσο στο θέμα των κόκκινων δανείων, όπου η κυβέρνηση ξεπούλησε όλα τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, χωρίς προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και στο θέμα του ασφαλιστικού, όπου έλαβε σκληρά μέτρα, τα οποία οδήγησαν στην απώλεια κεκτημένων για νέους και παλιούς ασφαλισμένους.

AdTech Ad

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το καλοκαίρι θα είναι πολύ θερμό για τα εργασιακά, καθώς στις 20 Ιουνίου έρχεται επιτροπή εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα και το θέμα ανοίγει επισήμως.

Το «τσουνάμι» που θα πλήξει τους εργαζομένους, οι οποίοι έχουν υποστεί ήδη στο…πετσί τους την εξαετή άγρια λιτότητα, περιλαμβάνει μειώσεις του εργατικού κόστους, περικοπές 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, ντόμινο απολύσεων, πλήρη αναδιάρθρωση της λειτουργίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τον τρόπο λήψης της απόφασης των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ουσιαστικά πρόκειται για το «πακέτο μέτρων για τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα» το οποίο θα κληθεί να αποδεχτεί και να υλοποιήσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να απελευθερωθεί η επόμενη δόση του δανείου το ερχόμενο φθινόπωρο.

Η κυβέρνηση ετοιμάζει «μαχαίρι» και στα επιδόματα ανεργίας καθώς ένα από τα σενάρια που μελετώνται είναι να θεσπιστεί η αναλογικότητα του επιδόματος, ώστε το ύψος του ποσού που θα δικαιούνται οι άνεργοι να είναι ανάλογο με τα χρόνια προϋπηρεσίας.

Διαψεύδει ο Κατρούγκαλος για το 13ο και 14ο (αλλά δεν λέει κουβέντα για τα υπόλοιπα…)

Να διαψεύσει τις πληροφορίες περί κατάργησης των δώρων στον ιδιωτικό τομέα έσπευσε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Οι θεσμοί δεν έχουν θέσει θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στη διαβούλευση στα εργασιακά» δήλωσε στο Έθνος της Δευτέρας ο υπ. Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Προσθέτει ότι «πρόκειται για κατασκευασμένες ειδήσεις που σκοπό έχουν να παρατείνουν την αβεβαιότητα».

Σε άλλη δηλωσή του, ο κ. Κατρούγκαλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αποδίδοντάς του ότι πήρε θέση επί «αβάσιμων δημοσιευμάτων».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ενσωμάτωσης ή επιμερισμού του 13ου και του 14ου μισθού, υποστήριξε πως είναι πρόταση του ΣΕΒ την οποία η κυβέρνηση δεν αποδέχεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται ζήτημα 13ου και 14ου μισθού.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου