Βόλτα στην κρυμμένη Κόρινθο!


Οι ΔΙΟΛΚΟΙ σας προσκαλούν σε μια
καλοκαιρινή, βιωματική περιήγηση στην Κόρινθο. Αρχιτεκτονική, μνήμη, φιλοξενία, τέχνη αποκαλύπτονται σε μια διαδρομή εξερεύνησης και παρατήρησης.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί την πόλη που κρύβεται πίσω από τις προσόψεις. Περνώντας από το δημόσιο, στο ιδιωτικό και πάλι στο δημόσιο, να γνωρίσουμε τον τόπο που κινούμαστε καθημερινά αλλά δεν φανταζόμαστε. Να ψηλαφίσουμε την ιστορία που διδάσκουν τα κτήρια, να ακούσουμε τις ιστορίες των ανθρώπων και να βρούμε τους κοινούς μας τόπους.
Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος "Η τέχνη της περιήγησης" που πραγματοποιούν τοΙστορικό-Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας. Σκοπός του προγράμματος είναι ο επαναπροσδιορισμός του πολιτιστικού τοπίου στον αστικό χώρο της πόλης της Κορίνθου και τους αγροτικούς οικισμούς της Στυμφαλίας, καθώς και η ανάδειξη του φυσικού τοπίου που περιβάλλει τις περιοχές αυτές μέσω των ενδιάμεσων διαδρομών περιήγησης.
Η βόλτα θα διαρκέσει περίπου δύο ώρες, γι’ αυτό φορέστε άνετα ρούχα και παπούτσια!
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
        Οι Δίολκοι είναι μια διεπιστημονική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2012 μεενδιαφέρον να αναδείξει και να καλλιεργήσει την κουλτούρα της πόλης και των πολιτών. Επιθυμία της ομάδας είναι να δραστηριοποιείται, σε εθελοντική βάση, με σκοπό την έρευνα και τον διάλογο για τον δημόσιο χώρο της πόλης της Κορίνθου και της ευρύτερης περιοχής, επιδιώκοντας να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος και να διελκύει τις αφανείς τάσεις βελτίωσης. http://diolkoi.blogspot.gr/
facebook: 
Φαντάσου την πόλη: Κόρινθος 2013
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η δήλωση για κράτηση θέσεων:
  1. ΔΙΟΛΚΟΙ: 6973530790, 17:00-22:00, email: imagine.korinthos@gmail.com
  2.  Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου:  27410 71690, 27410 25352, 08:30-14:00, 
    e-mail: laografikomouseio.korinthou@yahoo.com          
  1. Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας: 27470 22279, 27470 22296,         
    e-mail: kiourktsoglouA@piraeusbank.gr                   
Λόγω πρακτικών περιορισμών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Σε περίπτωση ακύρωσης παρακαλούμε ενημερώστε εγκαίρως.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου