Ολόκληρη Τράπεζα στο κινητό μου!



Το έξυπνο κινητό γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος στις τραπεζικές μας συναλλαγές, που γίνονται έτσι πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ

Λίλυ Σπυροπούλου


Adtech Ad

Αν για κάτι πρέπει να είναι περήφανο σήμερα το e-banking, και ιδιαίτερα αυτό της Alpha Bank ακούει στο όνομα mobile banking! Τραπεζικές συναλλαγές από το κινητό; Εννοείται! Η απογείωση της νέας ηλεκτρονικής τραπεζικής εποχής, που δίνει τη δυνατότητα επαφής του κοινού με την Τράπεζά του, καταργώντας τοπικούς και χρονικούς περιορισμούς. Εύκολα, εύχρηστα και με ασφάλεια.

Mobile banking λοιπόν, για «ψαγμένους» χρήστες , είναι ο «καθρέπτης» της τεχνολογίας στην..παραδοσιακή τραπεζική! Δεν είναι τυχαίο ότι το Mobile Banking της Alpha Bank έχει λάβει το χρυσό βραβείο Ermis στην κατηγορία Mobile Applications πριν μερικούς μήνες. Mία τόσο μικρή συσκευή κρύβει μέσα της ένα τραπεζικό κατάστημα, παρέχοντας την πιο σύγχρονη υπηρεσία για να μεταφέρει ο κάτοχος χρήματα, να διενεργήσει πληρωμές ή απλά να ενημερωθεί για τις κινήσεις και τα υπόλοιπα των λογαριασμών του, μέσα από ένα  ανανεωμένο περιβάλλον που αξιοποιεί πλήρως τη λειτουργικότητα του έξυπνου κινητού τηλεφώνου όταν και όποτε ο καθένας επιθυμεί. Με τη  χρήση των προσωπικών του κωδικών συνδέεται με ασφάλεια στο χαρτοφυλάκιό του, για να  ενημερωθεί αναλυτικά για τα προϊόντα της Τράπεζας, απλά «ξεφυλλίζοντάς» τα.

Έξυπνα κουμπιά και ειδικά σχεδιασμένα μενού επιτρέπουν να ολοκληρωθεί οποιαδήποτε συναλλαγή εύκολα και με ασφάλεια, ενώ πρόσθετη λειτουργικότητα όπως η αποστολή αποδεικτικού συναλλαγής με email, διευκολύνουν την καθημερινότητα του κοινού με τον πιο σύγχρονο τρόπο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η ανανεωμένη εφαρμογή Alpha Mobile Banking για smartphones της Alpha Bank, η οποία προσφέρει απόλυτη ευελιξία και αυτονομία στη διαχείριση των οικονομικών των χρηστών mobile banking. Αναλυτική ενημέρωση για τους λογαριασμούς, τις κάρτες τα δάνεια ή τις επενδύσεις, διενέργεια συναλλαγών και πρόσβαση σε χρήσιμες υπηρεσίες και εργαλεία από το κινητό.

Ο μόνος περιορισμός είναι ότι θα πρέπει η συσκευή κινητού να υποστηρίζει λειτουργικά προγράμματα που να μπορούν να αφήσουν τον κάτοχό τους να κατεβάσει την εφαρμογή. Εν ολίγοις, να είναι smartphone!  Oμως, αν υπάρχει αυτή η προϋπόθεση, αν η συσκευή είναι «έξυπνη», τότε οι υπηρεσίες τραπεζικής στο κινητό παρέχονται με όλα τα λειτουργικά προγράμματα που υποστηρίζουν όλα τα smartphones, δηλαδή και σε iOS, και σε Android και σε Windows Phone.

Πάντως, ακόμα και χωρίς τη χρήση κωδικών, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να έχουν πρόσβαση σε έξυπνες λειτουργίες όπως η ενημέρωση για τους Bonus πόντους των καρτών τους, την αναζήτηση των πλησιέστερων καταστημάτων της Alpha Bank ή και να υπολογίσετε τον ΙΒΑΝ του λογαριασμού τους.

Με την έξυπνη αναζήτηση έχουν επίσης γρήγορη πρόσβαση σε πλήθος πληρωμών ενώ μπορούν να ανατρέχουν στο ιστορικό τους ανά πάσα στιγμή. Μάλιστα, δηλώνοντας τις αγαπημένες τους συναλλαγές- όσες δηλαδή διενεργούν συχνά – μπορούν να έχουν ακόμα γρηγορότερη πρόσβαση από την πρώτη κιόλας οθόνη.

Αναλυτικότερα, με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο χρήστης του mobile banking «κατεβάζει» την αντίστοιχη εφαρμογή που υποστηρίζει το κινητό του και βλέπει να “ξεδιπλώνεται” μπροστά του το πεδίο υπηρεσιών που μπορεί να απολαύσει σαν κανονικός τραπεζικός πελάτης από το κινητό του.

Πρώτον, αποκτά οποιαδήποτε είδους ενημέρωση:  Από το πόσους πόντους έχει συγκεντρώσει στη bonus κάρτα του,  ή το που είναι το πλησιέστερο ΑΤΜ για να σηκώσει μετρητά, μέχρι και του πώς να βρει τον αριθμό IBAN του λογαριασμού του.....καθώς διάφορα άλλα, αντίστοιχα, που δεν απαιτούν κωδικό και επαλήθευση.

Στη συνέχεια, αν ο χρήστης του κινητού θέλει να περιηγηθεί σε ένα ηλεκτρονικό τραπεζικό «ταξίδι», μπορεί μετά την ταυτοπροσωπία που θα απαιτηθεί, με τη συμπλήρωση των προσωπικών του μυστικών κωδικών, να προχωρήσει σε διάφορες τραπεζικές συναλλαγές.

Κυρίως, μέσω μιας προφανώς πολύ εξελιγμένης εφαρμογής, θα μπορεί να επιλέξει μια ή πολλές από την πληθώρα πληρωμών λογαριασμών που οφείλει, είτε αφορά τραπεζική πληρωμή (κάρτας, δόση δανείου κ.α.), είτε τα τέλη κυκλοφορίας του, την ΕΥΔΑΠ, τον ΕΝΦΙΑ ή την προκαταβολή των ναύλων του σε ένα ναυτιλιακό πρακτορείο.

Μπορεί ακόμη να μεταφέρει κεφάλαιά του σε λογαριασμό ελληνικής ή ξένης τράπεζας, δικής του ή ξένης. Μπορεί απλώς και μόνο να θυμηθεί το υπόλοιπο της οφειλής του ή την κίνηση του καταθετικού του λογαριασμού. Τα υπόλοιπα στο ταμιευτήριο και τον τρεχούμενο. Και όλα αυτά, γρήγορα και άμεσα, ευέλικτα και άνετα, από όπου κι αν βρίσκεται. Έτσι, κερδίζει σε χρόνο και χρήμα.

Ακόμη, έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τη συναλλακτική του δραστηριότητα και κάθε κίνηση αναλυτικά:

    Να δει την ολοκλήρωση των συναλλαγών του , έχοντας άμεση πρόσβαση σε αναλυτικές πληροφορίες για το λογαριασμό του, την κάρτα του, τα δάνεια και τις επενδύσεις του.
    Να δει τα ηλεκτρονικά αντίγραφα της συναλλαγής του.
    Να ενημερωθεί για νέα προϊόντα που διατίθενται από την Τράπεζα στην κατηγορία καταθέσεων, δανείων και επενδύσεων, τους όρους, τα χαρακτηριστικά τους, την τιμολόγηση.
    Να εξασφαλίσει έλεγχο των οικονομικών του με ευελιξία και αυτονομία.
    Να είναι παρών, ανά πάσα στιγμή, χωρίς καν να απαιτείται να περάσει από τραπεζικό κατάστημα!

Το mobile banking είναι ιδιαίτερα “ελκυστική” μορφή ηλεκτρονικής τραπεζικής και αφορά μια νέα αγορά, της οποίας το μερίδιο συνεχώς αυξάνεται. Στο πεδίο αυτό, οι τράπεζες ανταγωνίζονται η μία την άλλη, τελικά υπέρ του καταναλωτή, υπό την έννοια του εύρους των υπηρεσιών, αλλά και της ποιότητας με την οποία αυτές προσφέρονται.

Και καθώς το φάσμα των υπηρεσιών διευρύνεται σε μία ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά, οι καταναλωτές βρίσκονται μπροστά σε νέες προκλήσεις. Όπως τις ανέπαφες συναλλαγές.
Θέλετε κι εσείς να γίνετε e-Banker;

*Αν θέλετε να γίνετε κι εσείς χρήστης των υπηρεσιών e-Banking της Alpha Bank, αρκεί μία μόλις επίσκεψη σε ένα από τα καταστήματά της και γίνεται χωρίς χρέωση. Η επίσκεψη είναι απαραίτητη για να πιστοποιήσει η τράπεζα την ταυτότητά σας και να σας παραδώσει τους σχετικούς κωδικούς ώστε να διενεργείτε με ασφάλεια τις συναλλαγές σας όταν και όποτε εσείς το επιθυμείτε.

Για το λόγο αυτό κατά την επίσκεψή σας στο Κατάστημα :

    Συμπληρώνετε τη σχετική αίτηση, προσκομίζοντας την αστυνομική σας ταυτότητα (ή άλλο  πιστοποιητικό για ταυτοποίηση) και υπογράφετε τα απαραίτητα έγγραφα.
    Παραλαμβάνετε Κωδικό Συνδρομητή και προσωρινό Μυστικό Κωδικό, τον οποίο θα κληθείτε να αλλάξετε κατά την πρώτη είσοδό σας στο Alpha Web Banking.
    Ενεργοποιείτε άμεσα τις Υπηρεσίες Πρόσθετου Κωδικού Ασφαλείας, αν το επιθυμείτε.

Δεν χρειάζεται να επιλέξετε κάποιο κανάλι για να διενεργήσετε τις συναλλαγές σας ηλεκτρονικά, αφού η εγγραφή στις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Mobile Banking και Alphaphone Banking είναι ενιαία και σας παραδίδονται διακριτοί κωδικοί για να επιλέγετε εσείς το κανάλι που επιθυμείτε κάθε φορά.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου