«Του κόσμου τα παράξενα κρασιά»




- Δεν είναι αλήθεια περίεργο ένα «πράσινο» κρασί να έχει χρώμα κόκκινο;
- Τι σημαίνει κρασί του «πάγου», της «άμμου» ή «αχυρόκρασο»;
- Πώς ένα σταφύλι μπορεί να σαπίζει «ευγενικά», αλλά το κρασί που προκύπτει από αυτό να το προτιμούν οι βασιλιάδες;
- Ποιο είναι το πιο ψηλό σημείο στον κόσμο, όπου καλλιεργείται το αμπέλι; Και ποιο το νοτιότερο, ή το πιο κοντινό στα σύνορα των πόλων της Γης;
- Γιατί η άγονη ηφαιστειακή γη μπορεί να γίνει η πιο φιλόξενη και φιλική για το αμπέλι;
- Πως γεννιούνται οι φυσαλίδες στο κρασί και πότε μπορεί αυτό να ζυμώνει χωρίς τη μαγιά του;
Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα που δεν σκεφτήκατε ποτέ να κάνετε θα διατυπωθούν στην διάρκεια της κουβέντας με την Μαρία Τζίτζη που είναι καλεσμένη της Κορινθιακής Λέσχης Οινοφίλων «Ευοίν Ευάν». Η εκδήλωση θα γίνει με αφορμή την παρουσίαση του νέου βιβλίου της γνωστής χημικού και οινολόγου με τίτλο «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά», την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στο ΑΛΚΥΩΝ Resort Hotel and Spa στο Βραχάτι (αίθουσα ΗΒΗ). Μέσα από την αφήγηση της Μαρίας Τζίτζη θα γνωρίσουμε μερικά από τα πιο παράξενα κρασιά του κόσμου, που δημιουργήθηκαν τυχαία, απρόσμενα, ή απλώς, επειδή η φύση -ξεπερνώντας τα όριά της- παρασύρθηκε και ξέφυγε από τον κανόνα.
Και φυσικά θα δοκιμάσουμε, σπάνιες κατηγορίες, ιδιαίτερων κρασιών από έλληνες παραγωγούς –γιατί έχουμε κι εμείς οι Έλληνες τα …παράξενά μας.
Σας περιμένουμε στο διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον «οινικό» ταξίδι, για να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις και διαστάσεις στην οινική απόλαυση!
Κόστος συμμετοχής : 10 ευρώ/άτομο


Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου