Το Κρασί του Μήνα – Μοσχοφίλερο Αθανασίου




Ποικιλιακή σύνθεση: Μοσχοφίλερο 100% από αμπελώνα της ορεινής Μαντινείας Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Πελοπόννησος.
Αλκοολικός βαθμός: 12,5%
Οινοποίηση: Προζυμωτική εκχύλιση εν-ψυχρώ στους 8oC για 7 με 8 ώρες.
Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία σε μικρής χωρητικότητας δεξαμενές για 3 εβδομάδες.
Ωρίμανση για 4 μήνες sur lie με πολλαπλά Bâtonage εβδομαδιαίως.
Χαρακτηριστικά: Λαμπερό αχυροκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες.
Εντυπωσιακό άρωμα τριαντάφυλλου με διακριτικές νότες λεμονανθούς.
Χαρακτηριστική οξύτητα με ευχάριστη δροσερή αίσθηση.
Μακράς διάρκειας επίγευση.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Οινοποιός, Ιδιοκτήτης οινοποίου, οινογνώστης και οινοκριτής, Νεμέα Ο Μιχάλης Αθανασίου είναι ένας από τους νεότερους, δυναμικότερους και πλέον σύγχρονους οινοποιούς της Νεμέας.
Είναι ιδιοκτήτης και διευθυντής ενός από τα πιο σύγχρονα και καθαρότερα οινοποιεία της Πελοποννήσου, το οποίο  είναι πιστοποιημένο από τη ΔΗΩ για τη βιολογική οινοποίηση του κόκκινου κρασιού Γκέλικος Αγιωργίτικο και του βιολογικού  κόκκινου γλυκού κρασιού Νεμέας, ΝΑΜΑ.
Ο Μιχάλης Αθανασίου, εκτός από οινοποιός, είναι μηχανικός τηλεπικοινωνιών και ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκπαιδευμένος στην πληροφορική (και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα της επιτέλεσης των εργασιών του οινοποιείου του και με την ψηφιακή τεχνολογία).
Ο Μιχάλης Αθανασίούυ ίσως είναι ένας από τους ελάχιστουυς Έλληνες οινοποιούς με ψηφιακή μόρφωση και εφαρμογή της ψηφιακής τεχνολογίας στην οινοποιία. .
Ο ίδιος παράγει επώνυμους, με την ονομασία του, οίνους εκλεκτής ποιότητας, συμβατικούς και βιολογικούς από επιλεγμένα σταφύλια των καλύτερων αμπελόνων της Νεμέας και είναι ιδιαίτερα υπερήφανος που συνέβαλε στην παραγωγή του βιολογικού κόκκινου Αφιωργίτικου Γκέλικος.
Ο Μιχάλης Αθανασίου είναι εξαιρετικός οινογνώστης και οινοκριτής με πιστοποιημένη από ωτορινολαρυγγολόγο όσφρηση και γεύση. Έχει γνώση των Ευρωπαϊκών οίνων και παρακολουθεί τις οινοποιητικές εξελίξεις που γίνονται διεθνώς, λόγω της γλωσσομάθειας που διαθέτει και της αγάπης του για τη συνεχιζόμενη μόρφωση και επαγγελματική του βελτίωση.
Είναι υποστηρικτής της επιστημονικής γνώσης ότι, η μικρή κατανάλωση βιολογικού κόκκινου κρασιού είναι ευεργετική για την υγεία και τη μακροημέρευση. Έχει μυηθεί στην ιατρική διατροφολογία και στην καθημερινή ζωή του χρησιμοποιεί τη Μεσογειακή διατροφή και χρησιμοποιεί τρόφιμα, κατά το δυνατόν  βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας.
Επίσης είναι υποστηρικτής του αντιαλκοολικού αγώνα και διαφωτίζει τους ανηλίκους για τις δυσμενείς επιδράσεις στην ψυχοσωματική υγεία από την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών.
Συστήνει στους αγρότες να ενταχθούν στις βιολογικές καλλιέργειες για την προστασία του περιβάλλοντος, του εαυτού τους και των οικογενειών τους.
Δρ Δημήτριος Ν. Γκέλης, Ιατρός, Ωτορινολαρυγγολόγος, Κόρινθος
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου