Στο Φαράγγι των Κενταύρων ο Ορειβατικός Κορίνθου


Την Κυριακή 24 Ιουνίου ο Ε.Ο.Σ. Κορίνθου θα πραγματοποιήσει εξόρμηση στην περιοχή της Ηλίας και το δρυοδάσος της Φολόης.

Θα αναχωρήσουμε στις 6:30 το πρωί από τα Περιβολάκια για το χωριό Αδρώνι. Η πορεία μας ξεκινάει από την πλατεία του χωριού, περνάει το αλώνι Πλιέγκα και καταλήγει στο ομώνυμο φαράγγι που είναι πλούσιο σε αειθαλή και πλατανόφυλλα είδη. 

Στη συνέχεια συναντάμε τον Σελλήεντα ποταμό, τον ποταμό γλύπτη, παραπόταμο του Πηνειού που πηγάζει από τη Φολόη, ρέει δυτικά και εκβάλλει στο ομώνυμο φράγμα. 
Το φαράγγι του Σελλήεντα ποταμού είναι ένα εργαστήρι γεωλογικής αρχιτεκτονικής. 

Οι σχηματισμοί που συναντάμε δημιουργήθηκαν λόγω της διάβρωσης των πετρωμάτων από το νερό και τον αέρα. 

Στη συνέχεια συναντάμε το φαράγγι των Κενταύρων, ένα στενό λαβύρινθο με ψηλά τοιχώματα, κατάφυτο τοπίο και ο ουρανός να σε κοιτάζει από κλειδαρότρυπα. 
Ο ήλιος δεν το διαπερνά καθώς έχει ψηλά τοιχώματα. Η κλίση είναι ήπια και ύστερα από μία ανηφορική πορεία καταλήγει στο χωριό Κούμανη. 

Πληροφορίες και Δηλώσεις συμμετοχής στους αρχηγούς:
Παναγουλόπουλος Θεόδωρος 6985916716
Τσιπά Μίνα 6944909782
και στο τηλ. του συλλόγου 274102997Τετάρτη 20:00 – 22:00. 

• Στις εξορμήσεις του συλλόγου συμμετέχουν μόνο τα ταμιακώς εντάξει μέλη του. Για να γίνετε μέλος συμπληρώνετε το έντυπο εγγραφής στο γραφείο του ΕΟΣ Κορίνθου με κόστος εγγραφής 10€ (εφάπαξ) και 10€ για τη συνδρομή της χρονιάς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου