Διώρυγα | Α.Ε.ΔΙ.Κ το μεγαλείο σου !!! Η απόλυτη εγκατάλειψη !!!


 Η Διώρυγα – Α.Ε.ΔΙ.Κ έχει στη ιδιοκτησία της , στα δύο άκρα της κυρίως και κατά μήκος , εδαφική έκταση στην οποία περιλαμβάνονται τμήμα του οικισμού της Ισθμίας και της Ποσειδωνίας.
Εκτός από τις ανάγκες της Εταιρείας για στέγαση των εργαζομένων σε κρίσιμες ειδικότητες αναγκαίες για την λειτουργία της Εταιρείας, τα σπίτια και τα καταστήματα που έφτιαξε η Εταιρεία αποτελούσαν μέρος της........
πολιτικής της ως μοχλός ανάπτυξης της Εταιρείας στην ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα η εγκατάλειψη των κατοικιών και των καταστημάτων αποτελούν μοχλό υποβάθμισης της ευρύτερης περιοχής , όπως επίσης και η εγκατάλειψη των πλωτών και λοιπών παγίων υποβαθμίζουν την ίδια επιχείρηση , τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα .
Αιτία της γενικότερης εγκατάλειψης  είναι η πλασματική  ταμειακή ευρωστία της Εταιρείας προσωρινά προκειμένου να δικαιολογούν  στον Μέτοχο τα χρήματα που διασπαθίζουν σε ταξίδια ανά την Ευρώπη  έως και είκοσι περίπου ατόμων ανά γκρουπ και ταξίδι .
Αυτό που δεν κάνουν είναι η ουσία την οποία εμείς αναδεικνύουμε σήμερα μετά από στοιχειά αποτυπωμένα σε φωτογραφίες που μας έδωσε Δημότης Λουτρακίου  από τις οποίες  ο κάθε ενός από εμάς μπορεί να διαγνώσει  την απόλυτη εγκατάλειψη , την απόλυτη σκόπιμη υποβάθμιση της περιοχής του Δημοτικού Διαμερίσματος της Ισθμίας .
Στο σύνολο των εγκαταλελειμμένων  κτηρίων   ιδιοκτησίας Διώρυγας συμπεριλαμβάνονται  πέντε από αυτά τα κτίρια τα οποία για πολλές δεκαετίες κατά το παρελθόν λειτουργούσαν ως επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος – εστίασης .





Ποιο θα ήταν το όφελος  της διάθεσης αυτών σε επιχειρηματίες ?
Το όφελος θα ήταν πολλαπλό .
Α) Η συντήρηση και η διατήρηση των κτηρίων τα οποία εάν καταρρεύσουν , που θα καταρρεύσουν πολύ σύντομα δεν μπορούν να ανοικοδομηθούν  εκ νέου λόγο πολεοδομικού καθεστώτος  .
 Με αυτό τι συνεπάγεται ? Απώλεια αντικειμενικής αξίας της Α.Ε.ΔΙ.Κ - ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΌΣΙΟ   .
 Β) Οικονομικό όφελος . Τα χρήματα των ενοικίων τα οποία θα ήταν περίπου πενήντα χιλιάδες ετησίως ,θα μπορούσαν  να δαπανηθούν ανταποδοτικά  σε εργασίες όπως η συντήρηση των πρανών έτσι ώστε να μην  γίνονται οι καταπτώσεις χωμάτινων όγκων όπως αυτή της 26ης Φεβρουαρίου 2018 επιφέροντας τα γνωστά αποτελέσματα , οικονομικά αλλά και ηθικά διασύροντας  πανευρωπαϊκά την Α.Ε.ΔΙ.Κ με τον χειρότερο τρόπο  δίνοντας το χειρότερο παράδειγμα  .
 Γ) Θέσεις εργασίας . Σε πέντε επιχειρήσεις εστίασης θα μπορούσαν απασχοληθούν με πλήρη απασχόληση το ελάχιστο  πενήντα (50) εργαζόμενοι   περνώντας παράδειγμα από άλλες επιχειρήσεις της περιοχής .
Δ) Οικονομικός πνεύμονας για όλη την περιοχή
 Ε) Υπεραξία και αναβάθμιση όλου του Δημοτικού Διαμερίσματος Ισθμίας μετά από την περίπου δεκαπενταετή εγκατάλειψη της και υποβάθμιση της κάτι που έχει όνομα και επίθετο .
Πηγή: Geraneia blog
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου