100 χρόνια ελληνικής μουσικής σε ένα βίντεο | διαμάντι που πρέπει να δεις


Από το "Μινόρε της Αυγής" στα "Κορίτσια Ξενυχτάνε" και από το "Τόσα Καλοκαίρια" στις πιο πρόσφατες ποπ επιτυχίες - Ένα a cappella διαμαντάκι
Χρήστος Δεμέτης


Ο Νικόλας Ραπτάκης και η παρέα του έστησαν ένα a cappella, medley ελληνικών επιτυχιών, ξεκινώντας από τη δεκαετία του 1910 και φτάνοντας στο σήμερα.

Η παρέα των καλλιτεχνών που θα δείτε παρακάτω, δημιούργησαν το βίντεο που ονόμασαν "“Evolution of Greek music" και περιλαμβάνουν σε αυτό ένα ευρύ φάσμα μουσικών κομματιών και ειδών που έχουν χαρακτηρίσει ανά τις δεκαετίες το ελληνικό τραγούδι. Πρόκειται για μια πραγματικά προσεγμένη δουλειά που αποτυπώνει το μουσικό "αποτύπωμα" κάθε δεκαετίας.

Όπως θα δείτε, η εικόνα γίνεται έγχρωμη από το 1960 και μετά, από όταν δηλαδή το χρώμα ήρθε στις τηλεοράσεις του πλανήτη. Για την ιστορία η ελληνική τηλεόραση πέραση στην έγχρωμη μετάδοση από τον Ιανουάριο του 1979.



Όπως αναφέρει ο υπεύθυνος για το βίντεο, Νικόλας Ραπτάκης στο κείμενο που συνοδεύει τη δουλειά στο YouTube:
"Δε μου ανήκουν τα πνευματικά δικαιώματα από κανένα τραγούδι. Τα δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς/καλλιτέχνες και στις δισκογραφικές εταιρίες.
Το παραπάνω βίντεο δημιουργήθηκε από την αγάπη μας για την ελληνική μουσική χωρίς να υπάρχει σκοπός για εκμετάλλευση δικαιωμάτων και οικονομικό όφελος.
Επέλεξα τα τραγούδια σύμφωνα κυρίως με το δικό μου γούστο αλλά συγχρόνως προσπάθησα να αποτυπώσω τη μουσική αίσθηση της κάθε δεκαετίας, μέσα από τη δίκη μου ματιά, γιατί εννοείται πως η ιστορία της ελληνικής μουσικής είναι τεράστια και είναι πολύ δύσκολο να αποτυπωθεί ολόκληρη σε ένα τόσο μικρό χρονικά βίντεο.
Όλο αυτό το στήσαμε πρώτα απ' όλα για fun και για να περάσουμε καλά. Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε ιστορική καταγραφή αλλά να φτιάξουμε ένα βίντεο με το οποίο να μπορεί κάποιος να χαμογελάσει, να θυμηθεί και να σιγοτραγουδήσει μαζί μας αγαπημένα τραγούδια από παρά πολλά και διαφορετικά είδη της ελληνικής μουσικής".
Ιδέα, επιλογή τραγουδιών, vocal arrangement: Νικόλας Ραπτάκης Τραγουδούν μαζί: Ελένη Ποζατζίδου, Νατάσα Μηνδρινού, Μιχάλης Ζέης, Bitman
Video: Μιχάλης Γκούμας
Μουσική παραγωγή, ηχογράφηση, μίξη, mastering: MLI productions & Μάριος Λαζ Ιωαννίδης στο MusicRoom Studio

 Πηγή: 
Nikolas Raptakis
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου