Γέιλ: Ετσι θα είναι οι γυναίκες το 2050 -Υψος, πάχος


Πιο κοντή και πιο γεμάτη θα είναι η γυναίκα του 2050 σύμφωνα με ερευνητές.
Η επιστημονική ομάδα του καθηγητή εξελικτικής βιολογίας του Γέιλ, δρ Στίβεν Στερνς, σε μελέτη που δημοσίευσε στο περιοδικό New Scientist, διαπίστωσε ότι υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις, βάση της εξελικτικής θεωρίας, ότι η μορφή και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της γυναίκας κατά μέσο όρο θα έχουν αλλάξει μέχρι το 2050.

Αν πιστεύατε ότι θα είνια πιο ψηλή και πιο αδύνατη τότε μάλλον κάνατε λάθος. Γιατί όπως απέδειξε η επιστημονική έρευνα, η γυναίκα του 2050 σε σχέση με τη σημερινή θα είναι από 1 έως 5 εκ. πιο κοντή και κατά 1 με 3 κιλά πιο γεμάτη.

Πέρα από αυτές τις αλλαγές θα έχει και άλλες: Κατά μέσο όρο θα γεννάει το πρώτο της παιδί 5 μήνες νωρίτερα ενώ θα μπαίνει στην εμμηνόπαυση της σχεδόν ένα χρόνο αργότερα.

Κατά την έρευνά τους, οι επιστήμονες του Γιέιλ διαπίστωσαν ότι, οι πιο κοντές και μεγαλύτερου βάρους γυναίκες τείνουν να έχουν περισσότερα παιδιά, κατά μέσο όρο, σε σχέση με τις ψηλότερες και πιο λεπτές γυναίκες.
Επίσης, οι γυναίκες με χαμηλότερη πίεση αίματος και μικρότερο επίπεδο χοληστερίνης που σημαίνει ότι έχουν πιο υγιή καρδιά τείνουν να έχουν πιο πολλά παιδιά. Παρομοίως και οι γυναίκες που γεννάνε το πρώτο τους παιδί, νέες, καθώς και όσες έχουν εμμηνόπαυση σε μεγαλύτερη ηλικία. Με την εξελικτική θεωρία τα χαρακτηριστικά αυτά περνάνε από τη μητέρα στην κόρη η οποία με τη σειρά της θα αποκτήσει περισσότερα παιδιά.
Εάν αυτό συνεχιστεί επί δέκα συνεχόμενες γενιές, τότε εκτιμάται ότι η τάση της γυναίκας το 2050, θα είναι να έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου