Νέα έρευνα δείχνει ότι οι Έλληνες το... τσούζουν


Στα πιο... γερά ποτήρια συγκαταλέγονται οι Ελληνες, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε από στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και φέρνει τη χώρα μας στην 43η θέση του παγκόσμιου χάρτη στην κατανάλωση αλκοόλ, σε σύνολο 191 κρατών!
Η κατάταξη έγινε από στοιχεία της πενταετίας 2010-2015, με βάση την ποσότητα που καταναλώνει ετησίως κατά μέσο όρο κάθε λαός. Οπως και τις προηγούμενες φορές, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι... Ανατολικοευρωπαίοι! Στην κορυφή βρίσκεται η Λευκορωσία, με τον μέσο κάτοικο να καταναλώνει 17,5 λίτρα αλκοόλ τον χρόνο. Από κοντά οι Μολδαβοί, οι Λιθουανοί και οι «πατέρες» της βότκας, Ρώσοι.
Οι Ελληνες εμφανίζονται να καταναλώνουν κατά μέσο όρο 9,3 λίτρα αλκοόλ τον χρόνο, κάτι που τους φέρνει λίγο πάνω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Το Τop 10 συμπληρώνουν κατά σειρά οι Τσεχία (14,1 λίτρα), Ουκρανία (13,9 λίτρα), Ανδόρα (13,8 λίτρα), Ρουμανία (12,9 λίτρα), Σερβία (12,6 λίτρα) και Αυστραλία (12,6 λίτρα).
Στον αντίποδα, η μικρότερη κατανάλωση (σχεδόν μηδενική) καταγράφεται σε μουσουλμανικές χώρες όπως η Μαυριτανία, το Κουβέιτ, η Λιβύη και το Πακιστάν. Αυτό δικαιολογείται, φυσικά, αφού στους ισλαμιστές απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ και σε κάποιες χώρες η παράβαση τιμωρείται παραδειγματικά.
Το παράδοξο είναι ότι λαοί που φημίζονται για την παραγωγή δημοφιλών ποτών, όπως η τεκίλα και το ρούμι, εμφανίζονται πιο εγκρατείς από τους Ευρωπαίους.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου