Τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ: Από την περηφάνια στη ντροπή


«Γενέθλια κι αγόρασα σκοινί, στον τελευταίο ρόλο του αυτόχειρα».
Κάπως έτσι θα πρέπει να περιγράφεται η σημερινή ημέρα, τρία χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Τότε που ο Αλέξης έλεγε «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν».
Κι έφυγαν οι άλλοι, οι κακοί για να έρθει ο Τσίπρας και ο Καμμένος για να αλλάξει την Ελλάδα.
Έχουμε γράψει ουκ ολίγες φορές για τις κωλοτούμπες της αριστεροδεξιάς κυβέρνησης. Έχουμε γράψει για τα ξεφτιλίκια τους, την ανοησία τους, την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, την οικονομική, κοινωνική και αξιακή κατάρρευση που επέφεραν. Τα ξέρει αυτά ο κόσμος και θα λάβει τα μέτρα του όταν έρθει η ώρα.
Όμως, τρία χρόνια από εκείνη την αποφράδα ημέρα υπάρχουν τόσα πολλά που μπορούν να ειπωθούν. Από το Σύνταγμα, με τους χορούς και τα πανηγύρια εκείνης της νύχτας από τους επαναστάτες, μέχρι το Νταβός και τους συμβιβασμένους που σκύβουν το κεφάλι ακόμη και στα μικρά Σκόπια.
Κι από τις υποσχέσεις ότι εκτός από την Ελλάδα θα αλλάξουν και την Ευρώπη στην ανακήρυξή τους ως οι καλύτεροι πελάτες των δανειστών.
Τα ερωτήματα είναι αρκετά και γίνονται σε όλους τους Έλληνες: Είναι καλύτερα σήμερα απ’ ότι ήταν πριν από τρία χρόνια;
Είναι καλύτερα οικονομικά, κοινωνικά, προσωπικά; Αισθάνονται περισσότερο περήφανοι για τη χώρα τους; Αισθάνονται περήφανοι για την κυβέρνηση που έχουν;
Ο… οικολόγος, δηλαδή ένας ανύπαρκτος τύπος που πουλάει ευαισθησία, υπουργός Τσιρώνης, είπε σήμερα ότι με Σαμαρά πηγαίναμε σε Grexit.
Προφανώς έχουν κοντή μνήμη ή απλά είναι αδίστακτοι. Το 2014, όσο κι αν τους πονάει, βρισκόμασταν ένα βήμα πριν από την λύτρωση των Μνημόνιων.. Στο Grexit μας οδηγούσε ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης και την γλιτώσαμε γιατί πληρώσαμε πολύ ακριβό τίμημα φορτώνοντας στις πλάτες μας 100 δισ. λόγω της... περήφανης διαπραγμάτευσης του λαοπρόβλητου. Άλλωστε, ας μην ξεχνά ο Τσιρώνης ποιος έλεγε ποιον «ηλίθιο» και «μ…α» για την επιλογή του να υπογράψει πλεονάσματα 3,5%.
Και μην ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο Βούτσης είπε για το ποιος έριξε τον Σαμαρά….
Αλλά να μιλήσουμε για τα εθνικά θέματα; Είναι σε καλύτερη κατάσταση, είμαστε πιο περήφανοι; Με την Τουρκία είδαμε όλοι τι έγινε όταν ήρθε ο Ερντογάν στην Αθήνα. Θα μας πάρουν τα νησιά κι ούτε θα το καταλάβουμε.
Ο Έντι Ράμα ανοίγει ξανά θέματα Τσάμηδων και μας απειλεί, οι Σκοπιανοί γελάνε με τα χάλια μας και ο μόνος εξωτερικός σύμμαχος είναι… η Βενεζουέλα.
Με τις ΗΠΑ οι σχέσεις είναι ψυχρές, με τη Ρωσία αλλοπρόσαλλες ενώ με την Κίνα ακόμη δρέπουμε τους καρπούς των συμφωνιών που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Σε κοινωνικό επίπεδο και στην ασφάλεια τι να πούμε; Για τους Ρουβίκωνες που συγκυβερνούν; Για τους τρομοκράτες που έχουν ξεσαλώσει ή για τους εκατοντάδες εγκληματίες που έβγαλε ο νόμος Παρασκευόπουλου στο όνομα της αποσυμφόρησης των φυλακών;
Ας μη γελιόμαστε, σε κανένα κομμάτι της ζωής μας δεν είμαστε καλύτερα. Ιδιαίτερα στο θέμα του να είσαι περήφανος ως Έλληνας, περήφανος για την πατρίδα σου. Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου προσβάλλει την αισθητική των περισσοτέρων και θυμίζει στο 36% των ψηφοφόρων που τους επέλεξαν εκείνη την ημέρα, τρία χρόνια πριν, πόσο κακό μπορεί να κάνει ένα στιγμιαίο λάθος.
Αυτοκτονήσαμε, όπως λέει και ο στίχος του τραγουδιού στην αρχή.
Πηγή
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου