O Ξυλοκαστρίτης Βλάσης Μπονάτσος


Ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη Μπονάτσο, ο οποίος γεννήθηκε το 1944. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όντας έφηβος, δημιούργησε το συγκρότημα loubok.
 Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού από το 1969 έως το 1972. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Ο Γαρύφαλλος», το οποίο έγραψε ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και το οποίο ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη.
Το ίδιο τραγούδι ηχογράφησε, 25 χρόνια αργότερα, ο Βλάσσης Μπονάτσος όταν συνεργάστηκε με τους Goin' Through.

Καριέρα

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση "Εβίτα" με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το ρόλο του Τσε Γκεβάρα. Επίσης έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 με την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Η σχέση τους κράτησε σχεδόν έξι χρόνια {ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1982 και έληξε το Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής}[2][3]. Παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές όπως Με το κλειδί στο χέρι στην ΕΤ1, τις Κόντρες, το Βλας Μπακ, το Άλλα Κόλπα, το Με φόρα και το Πάμε για άλλα, όπου ήταν γνωστός για τις ατάκες του όπως τό «φύγε 'συ έλα 'σύ»[4][5][6][7] και τη βραχνή χροιά της φωνής του. Λίγο πριν τις εκπομπές αυτές όμως, είχε ήδη γίνει πανελληνίως γνωστός από την επιτυχημένη σειρά Οι Απαράδεκτοι (Σεπτέμβριος 1991 - Ιανουάριος 1993).

Προσωπική ζωή

Το 1996 παντρεύτηκε με τη Μάρθα Κουτουμάνου (1968) - κόρη της Ελληνίδας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη - και ένα χρόνο αργότερα το 1997 απέκτησε την κόρη του, Ζένια.

Θάνατος

Απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, στις 14 Οκτωβρίου 2004. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφειλόταν σε «αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα», αν και σύμφωνα με μαρτυρίες οφειλόταν σε υπερβολική δόση ναρκωτικών, με τα οποία φέρεται να είχε χρόνια προβλήματα.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου