Η απάντηση του Επιμελητηρίου για το Πανεπιστήμιο της Μάλαγα


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 
Κόρινθος 8.11.2017 
Αγαπητέ κε Λάμπρου 
Απαντώντας στο δημοσίευμά σας με τίτλο  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Με το τσουβάλι τα ευρώ στο Πανεπιστήμιο Μάλαγας...Τι υπογράψατε;;;, έχω να πω τα εξής  
Σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να  γνωρίσουμε σε σας και τους αναγνώστες σας , το υψηλό επίπεδο συνεργασιών του Επιμελητηρίου Κορινθίας, το οποίο πολλοί άλλοι φορείς προσπαθούν να μιμηθούν.
Αν δεν πήρατε όπως λέτε χαμπάρι δεν ευθύνεται το Επιμελητήριο που  πραγματοποίησε τρεις ημερίδες για το έργο  και δεν καταδεχτήκατε να παραβρεθείτε  σε καμία. 
Επειδή το Επιμελητήριο Κορινθίας λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα είναι διαθέσιμες στην σελίδα www.sme-ecompass.eu/  από την έναρξη του προγράμματος .
Το Επιμελητήριο Κορινθίας δεν είχε καμία οικονομική επιβάρυνση από το πρόγραμμα , αντιθέτως καλύφθηκαν μισθοί των υπαλλήλων που εργάστηκαν σε αυτό.
Μετά την ενημέρωση σας παρακάτω ,  περιμένουμε να ανασκευάσετε όσα γράψατε στο δημοσίευμά σας, τα οποία θεωρούμε τουλάχιστον  παραπλανητικά.
Αναφέρετε για παράδειγμα τα εντάλματα πληρωμής στο πανεπιστήμιο χωρίς να αναφέρετε ότι 100% τα χρήματα προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Επιμελητήριο έκανε την μεταφορά χωρίς να χρεώσει τα μέλη του ούτε ένα Ευρώ .Αυτή είναι όλη η αλήθεια , μην ξεχνάτε ότι η μισή αλήθεια είναι το χειρότερο ψέμα .
Το ότι το Επιμελητήριο Κορινθίας ήταν το μοναδικό Επιμελητήριο από την Ελλάδα που συμμετείχε σε ένα τόσο σημαντικό Διευρωπαϊκό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου όπως το SME e-COMPASS αποτελεί υπόδειγμα για πολλούς άλλους φορείς και τιμά όλους όσους εργάστηκαν σε αυτό. 

Αναλυτικά :
Το Επιμελητήριο Κορινθίας συμμετείχε μέσω του προγράμματος e-Commerce Proficient Applications of Sales and Security for Small & Medium Enterprises (SME-e-COMPASS),  στην ερευνητική προκήρυξη της Ε.Ε.  για ενίσχυση Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Επιχειρήσεων και Επιμελητηρίων μέσω του 7ου Προγράμματος-Πλαισίου Έρευνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  

Στο έργο SME e-COMPASS συμμετείχαν  Επιμελητήρια και Σύνδεσμοι Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) από την Αγγλία, την Ισπανία και την Ελλάδα .

Συμμετείχαν επίσης συνολικά 5 Ερευνητικά Κέντρα, Πανεπιστήμια και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις από την Γερμανία, την Ισπανία και την Ελλάδα, ως Φορείς της τεχνολογικής έρευνας και ανάπτυξης του έργου.

Το Επιμελητήριο Κορινθίας με βάση την εγκεκριμένη από την Ε.Ε. πρόταση συνεργάστηκε μεταξύ άλλων και με το  University of Malaga (UMA)-Spain, όπως και με το μεγαλύτερο Ερευνητικό Ευρωπαϊκό Κέντρο Fraunhofer IAO (FRA)-Germany,που συμμετείχαν ως μέλη στην κοινοπραξία για την ανάπτυξη δύο εφαρμογών  που αφορούν διαδικτυακές υπηρεσίες και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών συναλλαγών , για τα  μέλη των Επιμελητηρίων .

Στους δύο αυτούς φορείς το Επιμελητήριο Κορινθίας κατέβαλε τα ποσά που τους αναλογούσαν για το πρόγραμμα και  κατατέθηκαν  για το σκοπό αυτό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου