«Έξυπνο» ρολόι θα μαρτυρά την εγκυμοσύνη


Τα τεστ εγκυμοσύνης σε λίγο καιρό μπορεί να αποτελούν παρελθόν καθώς ένα «έξυπνο» ρολόι θα ειδοποιεί τη γυναίκα όταν μένει έγκυος.
Δοκιμές που έγιναν στην Ελβετία επέτρεψαν στους επιστήμονες να προσδιορίσουν για πρώτη φορά ένα πακέτο αλλαγών, που συμβαίνει σε μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες θα μπορούν να ανιχνεύονται από τους αισθητήρες της συσκευής όπως αναφέρει η Telegraph. Μετά ένας αλγόριθμος τεχνητής νοημοσύνης ερμηνεύει τα βιολογικά σήματα και ενημερώνει τη γυναίκα με το σχετικό μήνυμα.
Οι επιστήμονες αναπτύσσουν ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο ενσωματώνεται σε ένα «έξυπνο» περικάρπιο-ρολόι (smartwatch) και μπορεί να ενημερώσει μια γυναίκα άμεσα, όταν αυτή μείνει έγκυος.
Η ομάδα που τρέχει το «Ava», το οποίο θα κοστίζει περίπου 227 ευρώ, θα αρχίσουν δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες στο τέλος του έτους.
«Αντί μια γυναίκα να ξυπνά κάθε πρωί και να προσπαθεί να ουρήσει πάνω σε μια λωρίδα για να ανιχνεύσει την αύξηση της χοριακής γοναδοτροπίνης, θα μπορεί απλώς να φορά το περικάρπιο μέρα-νύχτα» δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Μοχαμέντ Σιλάιχ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου