Οχι λέει η Πελοπόννησος στην πωλήση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης



Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τον αγώνα όλων όσων διεκδικούν να μην υπάρξει πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης. Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Αυτό τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, απαντώντας στην επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου, κ. Σαράντου Αλεξανδρή, κατά τη διάρκεια του σημερινού περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.
«Αν και η ΔΕΗ, διαχρονικά, επέφερε σοβαρές ζημιές στο λεκανοπέδιο της Μεγαλόπολης, ωστόσο, προσέφερε και προσφέρει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και δημιούργησε όλες εκείνες τις συνθήκες που βοήθησαν την Αρκαδία να κάνει σημαντικά βήματα προόδου», δήλωσε ο κ. Γιαννακούρας.
Ο Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, στην ομιλία του για το ενεργειακό ζήτημα της χώρας, στάθηκε στο γεγονός ότι η ΔΕΗ, έχει βρεθεί σε αδιέξοδο, αφού αδυνατεί να εξασφαλίσει χρήματα για την αποπληρωμή δανείων και για τις επενδύσεις που έχει σχεδιάσει να πραγματοποιήσει.
Συγχρόνως έθεσε και ένα άλλο θέμα.
Είπε χαρακτηριστικά: » Θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας το πλαίσιο των ριζικών και των ραγδαίων αλλαγών που λαμβάνουν χώρα στον τομέα της ενέργειας. Θα αλλάξουν όλα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτές οι αλλαγές θα είναι εις βάρος του λιγνίτη με ότι αυτό σημαίνει. Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες προκλήσεις. Η αξία της επιχείρησης συνεχώς μειώνεται».
Τελικά, το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα συντάξει σχετικό ψήφισμα, όπου αυτό, θα επαναλαμβάνει την αντίθετη θέση του Συμβουλίου, σε πιθανή πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ Μεγαλόπολης.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου