Βροχές, καταιγίδες και αφρικανική σκόνη


Αρχικά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός σήμερα, Δευτέρα. Βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο και τοπικά την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικάνικης σκόνης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Νότιοι άνεμοι, στα δυτικά 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ σταδιακά ενισχυόμενοι.
Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σήμερα ανά περιοχή:
Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι ασθενείς, από το μεσημέρι 4 με 5 και αργότερα 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 21 έως 33 βαθμούς Κέλσιου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σταδιακά μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στο βόρειο Ιόνιο και τοπικά στην Ήπειρο.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με μικρή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες και αργά το απόγευμα κυρίως στη Θεσσαλία όπου ενδέχεται το βράδυ να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα βορειότερα τμήματα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, βαθμιαία 4 με 6 και από αργά το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου