Αδυνάτισμα με «ακουστικά»



Χαράς ευαγγέλια στον πόλεμο των κιλών αποτελεί το πρωτοποριακό ακουστικό το οποίο στέλνει σήματα στον εγκέφαλο του χρήστη για να χάσει λίπος, χωρίς να αλλάξει η διατροφή και χωρίς να κουνήσει ρούπι από τον καναπέ. 
Από την
Αλεξία Κοσίνα
Η συσκευή ονόματι Modius, που αποτελείται από ένα σετ μικροφώνου - ακουστικού, στέλνει σήματα στον εγκέφαλο στοχεύοντας κατά της λειτουργίας του υποθαλάμου, της περιοχής του εγκεφάλου που ρυθμίζει την πείνα και την ποσότητα φαγητού που τρώμε. Το αποτέλεσμα είναι ότι καταστέλλει την όρεξη, ενεργοποιεί τις μεταβολικές ορμόνες και ενισχύει την καύση του λίπους ελέγχοντας ταυτόχρονα την αποθήκευσή του. Αναπτύχθηκε από Βρετανούς νευροεπιστήμονες με έδρα το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο (UCSD), σε συνεργασία με τον δρα Jason McKeown. Οπως εξήγησε ο McKeown, «η Modius διεγείρει το αιθουσαίο νεύρο και ενεργοποιεί το επίκεντρο όλων αυτών των λειτουργιών στον υποθάλαμο». Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης της συσκευής να μπορεί να κάψει το 8%-10% του σωματικού λίπους του, φτάνοντας ως το 16%, όταν φοριέται για 45 λεπτά ημερησίως για τέσσερις μήνες.
Η συσκευή, που μπορεί να είναι η απάντηση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας, δοκιμάστηκε ήδη από τον δρα McKeown, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται, μείωσε το σωματικό λίπος του κατά 44%. Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη από το φθινόπωρο με εκτιμώμενο κόστος τα 210 ευρώ.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου