Γιατί δεν αρέσει στην ΝΔ η σύμπραξη Μουρίκη-Γεώργαρη;


Η επίθεση που έκανε μέσω τηλεόρασης ο κ.Παναγιώτης Πιτσάκης, υποψήφιος για την προεδρεία του Επιμελητηρίου, στον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Κορίνθου Βασίλη Γεώργαρη, γι απολλούς ήταν ανεξήγητη. Είναι η δεύτερη φορά που δημόσια ο κ.Πιτσάκης εγκαλεί τον κ.Γεώργαρη και του ζητά πρώτα να λύσει τα προβλήματα των εμπόρων της Κορίνθου και μετά να ασχοληθεί με το επιμελητήριο.
Είναι ενδεικτική η αντιπαράθεση αυτή του κλίματος που σιγά-σιγά θα επικρατήσει στην προεκλογική περίοδο για το Επιμελητήριο.
Η ανακοίνωση της κοινής πορείας των Σωτήρη Μουρίκη και Βασίλη Γεώργαρη, είναι αλήθεια ότι αναστάτωσε το σκηνικό και διαμόρφωσε νέες συνθήκες.
Ακόμα βέβαια δεν έχει ξακαθαρίσει δημόσια ποιός απο τους δύο θα είναι επικεφαλής και αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα.
Η κοινή κάθοδος όμως πυροδότησε τις συζητήσεις και τις εξελίξεις στον χώρο της ΝΔ.
Με δεδομένο ότι Μουρίκης, Λουζιώτης και Πιτσάκης είναι κομματικά στελέχη, έχει ξεκινήσει η συζήτηση για ενότητα του χώρου για να μην χαθεί το Επιμελητηρίο.
Ο φυσικός παράγοντας ενότητας της ΝΔ στον χώρο του Επιμελητηρίου, όχι μόνο δεν παίρνει θέση αλλά αφήνει τα πράγματα να τρέξουν όπως τρέχουν  προφανώς γιατί έχει στο μυαλό του δική του στρατηγική.
Μιλάμε για τον κ.Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος η λογική λέει ότι θα έπρεπε να συγκρατήσει κομματικά τις φυγοκεντρες τάσεις που παρατηρούνται στο στρατόπεδο της ΝΔ.
Δεν το κάνει, όπως επίσης δεν έχει κάνει καμία δήλωση που να ξεκαθαρίζει αν θα είναι η όχι υποψήφιος και όταν ρωτάτε για αυτό, δηλώνει...κάτσε πρώτα να δούμε το νομοσχέδιο και βλέπουμε.
Σύμφωνα με έμπειρα στελέχη του κόμματος ο κ.Νανόπουλος δεν έχει πάρει απόφαση απόσυρσης απο το επιμελητήριο και περιμένει τις εξελίξεις οι οποίες τον βολεύουν αυτή την στιγμή.
Αν η ΝΔ βρεθεί σε αδιέξοδο με τα στελέχη της να τραβούν στα άκρα, είναι πολύ πιθανό το κόμμα να στηρίξει νέα υποψηφιότητα Νανόπουλου στην λογική να αποτρέψει την διάσπαση.!
Διότι είναι άλλο να πείς κατεβαίνω και άλλο να σε παρακαλά το κόμμα να κατέβεις για να μην χαθεί το επιμελητήριο.
Η συνεργασία Μουρίκη=Γεώργαρη, είναι εμπόδιο και εκτιμούμε ότι θα δεχθεί και τα κύρια κτυπήματα. Και είναι εμπόδιο γιατί αποκτά ευρύτερο της ΝΔ χώρο που δεν αρέσει.
Μέχρι τον Σεπτέμβριο όμως πολλά πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει.
Ιούλιος 2017
Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου