Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου:Τροχοπέδη τα διόδια..!



Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου συνέταξε και απέστειλε την ακόλουθη επιστολή με θέμα τα τέλη διοδίων στο σταθμό Κιάτου προς την ανάδοχη εταιρεία.

Το κείμενο έχει ως εξής:

Η πρόσβαση στο Κιάτο για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της αγοράς μας με τη λειτουργία των διοδίων της Νέας Εθνικής Οδού κοστίζει πανάκριβα.

Οι εργαζόμενοι επιβαρύνθηκαν από την αύξηση του λειτουργικού κόστους ιδίως αυτοί που κατευθύνονται για τις εργασίες τους από Κιάτο προς Κόρινθο.

Οι αυτοκινητόδρομοι πρέπει να είναι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των περιοχών. Με την επιβολή τέτοιων υψηλών διοδίων καθίσταται απαγορευτική η χρησιμοποίηση τους για τον ντόπιο πληθυσμό, ο οποίος έχει ανάγκη καθημερινής  μετακίνησης εντός του νομού.

Η επιβολή τόσο υψηλών διοδίων μεταφέρει την κίνηση στην Παλαιά Εθνική Οδό δημιουργώντας τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση και επιβάρυνση του περιβάλλοντος, σε ένα δρόμο ο οποίος ούτως ή άλλως είναι προδιαγραφών άλλων εποχών.

Οι συνέπειες για τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τους κατοίκους της περιοχής είναι τεράστια. Ο νέος αυτοκινητόδρομος μετατρέπεται με τις υψηλές χρεώσεις από έργο που βοηθά την ανάπτυξη σε έργο που φέρνει την οπισθοδρόμηση της τοπικής μας οικονομίας.

Η λύση υπάρχει και έχει δοθεί ήδη σε πολλά σημεία της Ελλάδας. Έχει αποδειχθεί η κοινωνική ευαισθησία της αναδόχου εταιρείας, αλλά και η δίκαια αντιμετώπιση των τοπικών πληθυσμών οι οποίοι έχουν βοηθήσει στο έπακρο, στην ολοκλήρωση τόσο επιβαρυντικών για τις περιοχές έργων. Η διευθέτηση έχει γίνει ακόμα και μέσα στα όρια της Ολυμπίας Οδού. Συνίσταται λοιπόν στη σταθερή έκπτωση 50% των διοδίων για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής μας.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου σταθερά αφοσιωμένος στη μέριμνα για την ανάπτυξη της οικονομίας και της κοινωνίας του τόπου μας ζητά την άμεση διευθέτηση και στη δική μας περιοχή των σχετικών εκπτώσεων στα διόδια για τους κατοίκους και για τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Η θέση αυτή πρέπει να υποστηριχθεί από όλους τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου