Δύο νέα παιδιά έστησαν το απίθανο "Χωριάτικο" στο Λέχαιο


H κρίση δεν έγινε ούτε εμπόδιο μα ούτε και πρόσχημα για τον νεαρό Δημήτρη Μαυρέλη για να πραγματοποιήσει ένα δικό του όνειρο.
Ο Δημήτρης είναι γόνος μίας οικογένειας με πολλά χρόνια στους φούρνους και πολύ εμπειρία.
Θέλησε όμως να βάλει το δικό του στυλ και να φτιάξει ένα αρτοποιείο που θα είναι ξεχωριστό.
Μαζί με την γυναίκα του, διάλεξαν το Λέχαιο, πάνω στην παλιά Εθνική οδό που οδηγεί στο Κιάτο για να στεγάσουν το όνειρο τους.
Με πολύ μεράκι έφτιαξαν το "Χωριάτικο".
Είναι κάτι παραπάνω απο φούρνος ή αρτοποιείο.
Ενας λιτός αλλά όμορφα στημένος χώρος που η παράδοση δένει με το σήμερα, στον οποίο, εκτός απο το γνωστό ζυμωτό ψωμί της οικογένειας Μαυρέλη, ο Δημήτρης φτιάχνει πολύ νόστιμα αρτοσκευάσματα και γλυκά.
Απο τον πρώτο κιόλας χρόνος λειτουργίας του το "Χωριάτικο" έχει καταφέρει να μαγνητίσει το ενδιαφέρον τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και των περαστικών και η φήμη του έχει αρχίσει να εξαπλώνεται γρήγορα.
Ολα είναι προσεγμένα και σε προκαλούν.
Χαμογελαστά παιδιά σε υποδέχονται στο μαγαζί και με πολύ ευγένεια σε εξυπηρετούν και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα του "Χωριάτικου".
Στον χώρο λειτουργεί και ένα καλαίσθητο καφέ για όσους έχουν περισσότερο χρόνο και θέλουν να αναμίξουν το άρωμα του καφέ με το άρωμα του φρέσκου ψωμιού.
Αξίζει τον κόπο πραγματικά να σταματήσεις για να ζήσεις την εμπειρία του Χωριάτικου αν σε βγάλει ο δρόμος προς το Λέχαιο.
Είναι σίγουρα οτι θα πάς πολλές φορές, γιατί θα όλα θα σου αρέσουν πολύ.


Street Life
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου