Κύψελος: Μία ιστορική ομάδα στην άκρη του γκρεμού...!


Απο την φωτογραφία αυτή του 2013 μέχρι το σήμερα φαίνεται να έχει περάσει ένας αιώνας
Τα πανηγύρια και οι δόξες έχουν δώσει την θέση τους σε μελαγχολία και πικρία.
Ο Κύψελος, η ομάδα που γεννήθηκε στην πιο ενωμένη συνοικία της πόλης, που πλημμύρισε υπερηφάνεια την δεύτερη γενιά Μικρασιατών και έγραψε την δική της μοναδική ιστορία στο ποδόσφαιρο, βρίσκεται ένα σκαλοπάτι πριν την πτώση της στην Γ' κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος.
Ο ένδοξος Κύψελος περνά τον δικό του Γολγοθά.
Ο επιχειρηματίας Κώστας Κοντογιαννάκης που πριν μερικά χρόνια ξεκίνησε με πολλά όνειρα να οδηγήσει ψηλά τον Κύψελο κουράστηκε και οικονομικά και ψυχολογικά και πλέον δεν ασχολείται καθόλου με την ομάδα, η οποία δείχνει να πηγαίνει με τον αυτόματο πιλότο.
Η προσπάθεια φέτος που έκαναν παράγοντες της ομάδας του ΠΑΣ Κόρινθος να την κρατήσουν όρθια σε μία τόσο κρίσιμη εποχή οικονομικά έχουν σχεδόν εξαντληθεί.
Ο Κύψελος που έχει γεμίσει τα γήπεδα της Κορινθίας με ταλέντα κάνει ηρωϊκή προσπάθεια να αποφύγει το μοιραίο.
Μία συνοικία που στηρίζει με πάθος την ομάδα της βλέπει ότι δεν υπάρχει ένα σχέδιο για την αναγέννηση του Κυψέλου και μελαγχολεί.
Η κιτρινόμαυρη ομάδα της πόλης έχει θέση στην ελίτ του Κορινθιακού ποδοσφαίρου και εκεί πρέπει κάποια στιγμή να γυρίσει. Χρειάζεται όμως μεράκι που υπάρχει άπλετο στον Συνοικισμό, ένα σχέδιο και χρήματα για να σταθεί και πάλι στα πόδια του ο Κύψελος.
Ολοι ελπίζουν ότι θα αποφύγει τον υποβιβασμό και θα κρατηθεί φέτος.
Η προσπάθεια που έκαναν το περασμένο καλοκαίρι παλαίμαχοι παίκτες και παράγοντες να πάρουν την ομάδα δεν τελεσφόρησε για πολλούς λόγους.
Για την ώρα δεν είναι γνωστές οι προθέσεις του Κώστα Κοντογιαννάκη αν και απο το περιβάλλον του διαρρέει ότι είναι απίθανο αυτή την συγκεκριμμένη χρονική συγκυρία να βάλει λεφτά ή να ασχοληθει ενεργά και πάλι με την ομάδα.
Ετσι το μέλλον της δεύτερης ιστορικής ομάδας της Κορίνθου διαγράφεται αβέβαιο και θα γίνει χειρότερο αν πέσει  κατηγορία.
Ολοι ελπίζουν σε ένα θαύμα για να καμαρώσουν και πάλι τον Κύψελο ψηλά, αν και στις μέρες μας θαύματα δεν γίνονται.
Οσο ο Κύψελος είναι σε παρακμή το Κορινθιακό ποδόσφαιρο είναι φτωχότερο.
Ας ελπίοσυμε ότι έστω και δύσκολα θα καταφέρει να μείνει στην Β' κατηγορία τουλάχιστον.
Street life

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου