Restart στη δουλειά



Ποιος δεν έχει βιώσει τη δύσκολη ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο, όταν τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν από την ξαφνική κούραση και την υπνηλία;
Οι ειδικοί αναλαμβάνουν να δώσουν λύση, προτείνοντας μια σειρά από απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει κανείς, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά ο οργανισμός τους και να γίνει το ίδιο αποδοτικός με πριν από το γεύμα στην εργασία τους.
Οπως εξηγούν στο σχετικό θέμα της «Daily Mail», είναι φυσιολογικό να ατονεί κανείς μετά το γεύμα, καθώς ο οργανισμός στέλνει περισσότερο αίμα στις αρτηρίες του πεπτικού συστήματος για να γίνει η πέψη των τροφών. Για να το αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, το μόνο που έχουν να κάνουν, εξηγούν οι ειδικοί, είναι μερικές ασκήσεις ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος.
Προτείνουν να ξεκινήσει κανείς από τους ώμους, για να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος τόσο στην πλάτη και στον θώρακα όσο και στον αυχένα. Για να γίνει η άσκηση, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να κάθονται στην καρέκλα του γραφείου με τέτοιον τρόπο, ώστε η σπονδυλική στήλη να σχηματίζει ορθή γωνία με τους μηρούς και να σφίξουν τους κοιλιακούς τους. Στη συνέχεια, πρέπει να σηκώσουν τους ώμους τους και να τους κατεβάσουν ξανά, επαναλαμβάνοντας την άσκηση 10 φορές.
Για να ενεργοποιηθούν οι μύες των ποδιών και ειδικότερα της γάμπας, συστήνουν να σταθεί κανείς όρθιος δίπλα από το γραφείο και να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών. Καλό θα ήταν να παραμείνει σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να κατεβάσει αργά τις φτέρνες του μέχρι να ακουμπήσουν το πάτωμα.
Οι μύες των μηρών
Οι ειδικοί συστήνουν 20 επαναλήψεις της άσκησης. Οσον αφορά τους μυς των μηρών, συμβουλεύουν να σηκώνει κανείς τα πόδια, τεντώνοντάς τα όσο είναι καθιστός, να διατηρεί αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και αφού τα κατεβάσει, να επαναλάβει την άσκηση τρεις φορές.
Για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος στους κοιλιακούς, η Αμερικανίδα γυμνάστρια Λούσι Ριντ προτείνει να παραμείνουν καθιστοί οι εργαζόμενοι και να κλίνουν προς τα πίσω τον κορμό του σώματός τους, τεντώνοντας τα πόδια, ώστε να μην ακουμπούν στο πάτωμα. Αφού διατηρήσουν τη στάση λίγα δευτερόλεπτα, σφίγγοντας τους κοιλιακούς, να χαλαρώσουν και να επαναλάβουν 10-20 φορές.
Τέλος, οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι χτυπώντας απλά με τις μύτες των ποδιών τους το πάτωμα, ενώ το πόδι στηρίζεται στη φτέρνα, βελτιώνεται η ροή του αίματος και μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου