Πώς επιλέγει ένας άνδρας τη γυναίκα που θα παντρευτεί


Ομορφιά; Επιδόσεις στο σεξ; Ενδιαφέρουσα προσωπικότητα; Περιουσία; Ποιο είναι τελικά το κριτήριο ενός άνδρα για να παντρευτεί μια γυναίκα;
Μπορεί να διανύουμε μια εποχή που τα διαζύγια είναι περισσότερα από τους γάμους. Σχέσεις σε κρίση, ανασφάλεια για δέσμευση. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες διστάζουν πλέον να κάνουν το βήμα για «κοινή ζωή» με τον-την σύντροφό τους. Ωστόσο, πάντα υπάρχει αυτό το «παραθυράκι» στα πράγματα που αφήνει το φως να περάσει. Μπορεί να υπάρχουν πλέον πολλά ζευγάρια που ρίχνουν αυλαία στο γάμο τους ακόμα και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αλλά υπάρχουν και αυτά που τώρα ξεκινούν την κοινή τους πορεία και βλέπουν τον γάμο ως ένα μέσο προσωπικής ολοκλήρωσης.
Πότε τελικά ένας άνδρας λέει ότι «Αυτή είναι. Αυτή θέλω. Την παντρεύομαι»; Φυσικά και δεν υπάρχει ο «τέλειος συνδυασμός» γυναίκας. Κάθε άνδρας βλέπει το αντίθετο φύλο με την δική του ματιά και επιλέγει την σύζυγό του ανάλογα με την προσωπικότητά του και τα θέλω του. Ενδιαφέρον όμως έχουν τα λόγια του ειδικού σε θέματα σχέσης James Allen Hanrahan. Μότο του; «Οτι μια σχέση είναι μια διαρκής συζήτηση». Ο James Allen Hanrahan τοποθετείται για το ζήτημα αυτό του κριτηρίου επιλογής συζύγου από τους άνδρες. Η θέση του δίνει άλλη διάσταση σε όσα μέχρι πρότινος φαντάζονταν οι περισσότερες γυναίκες

«Μπορεί να είσαι σέξι και να έχεις καταπληκτικές επιδόσεις στο κρεβάτι. Μπορεί να είσαι διαθέσιμη για σεξ πρωί και βράδυ και να μένεις αξέχαστη σε έναν άνδρα. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να σε παντρευτεί. Για την ακρίβεια δεν έχει να κάνει καθόλου με αυτό. Είναι απλό: Παντρεύομαστε γυναίκες που μας κάνουν καλύτερους άνδρες. Αυτό το αίσθημα ξεκινά όταν βλέπουμε ότι τελικά μια γυναίκα αρχίζει να μας επηρεάζει και μας κάνει να έχουμε μια διαφορετική συμπεριφορά απ' ότι είχαμε μέχρι τώρα.
Αλλά υπάρχει τελικά κάτι πιο βαθύ σε αυτό. Θέλουμε μια γυναίκα όταν βλέπουμε ότι έχουμε ανάγκη να την προσέχουμε, να νοιαζόμαστε για αυτή και να την προστατεύουμε. Τα μικρά πράγματα ξαφνικά γίνονται σημαντικά. Μας νοιάζει πώς νιώθεις, όχι μόνο πως φαίνεσαι. Μια γυναίκα μπορεί να σκεφτεί: ''Α τέλεια; Και πώς μπορεί να συμβεί αυτό;''.
Η απάντηση είναι ότι ''Θα συμβεί, αν μπορέσεις να το αφήσεις να συμβεί''. Ενας άνδρας θα αγαπήσει βαθιά μια γυναίκα που θα τον αγαπήσει και δεν αγαπά μόνο τον εαυτό της. Οι σύντροφοι αφήνουν τον εαυτό τους να αγαπηθεί. Νιώθουν άνεση, προστασία. Επιτρέπω την αγάπη να συμβεί σημαίνει σε αφήνω να με φροντίσεις. ''Δεν χρειάζεται, θα το κάνω μόνη μου'' είναι μια φράση που πολλές γυναίκες βιάζονται να ξεστομίσουν.
Αλλά αυτό τους άνδρες τους φοβίζει. Ο άνδρας για να γίνει καλύτερος, θέλει χώρο και ευκαιρίες για να το κάνει. Εν συντομία, ένας άνδρας παντρεύεται μια γυναίκα που πιστεύει ότι θα κάνει τη ζωή του καλύτερη και θα του επιτρέψει να την αγαπήσει».
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου