Πρωινό η βραδινό ντους; Η απάντηση βρέθηκε!


Αποτέλεσε ένα αίνιγμα που ταλαιπώρησε τους φιλοσόφους για αιώνες. Ή τουλάχιστον, από τότε που εφευρέθηκε το ντους. Είναι καλύτερα να κάνει κάποιος ντους το πρωί ή το βράδυ;
Αλλά όχι πια. Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδωσε επιτέλους την απάντηση.
Αυτή είναι η λογική:
Πρωινό ντους
Σύμφωνα με τηνν Shelley Carson, λέκτορα ψυχολογίας στο Χάρβαρντ, θα πρέπει να επιλέξετε ένα πρωινό ντους, όταν τα πράγματα στη δουλειά είναι αγχωτικά ή όταν είστε υπό πίεση για να είστε δημιουργικοί.
Εξηγεί ότι το ντους μπορεί να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, επειδή είστε εξίσου χαλαροί και σε υπερένταση.
«Αν πρέπει να βρείτε μια λύση σε ένα πρόβλημα και εργάζεστε πάνω σε αυτό αλλά δεν νιώθετε ιδιαίτερα δημιουργικοί, τότε κάντε ένα ζεστό μπάνιο».
Η γνωστική διαδικασία χαλαρώνει, ανανεώνεται και αναγεννάται και ιδέες και λύσεις προκύπτουν χωρίς κόπο.

Βραδινό ντους
Η μελέτη δείχνει ότι το ντους πριν τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που το βρίσκουν δύσκολο να χαλαρώσουν, καθώς μειώνει το στρες που σχετίζεται με τα επίπεδα της κορτιζόλης.
Το ντους μπορεί να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του σώματός σας, η οποία έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στο να κοιμηθείτε πιο εύκολα.
Σύμφωνα με τον Christopher Winter, καθηγητή στην Αμερικανική Ιατρική Ακαδημία Ύπνου: «Αυτό το πάγωμα μετά από το ντους ή έξω από το λουτρό τείνει να είναι ένας φυσικός επαγωγέας του ύπνου. Γι 'αυτό είναι ένας ωραίος τρόπος για να ξεγελάσετε το σώμα σας στη σκέψη ότι είναι ώρα να πάτε στο κρεβάτι».
Οι δερματολόγοι συστήνουν επίσης το βραδινό ντους καθώς μπορεί να βοηθήσει να κρατήσει καθαρότερο το δέρμα, από την σκόνη και τους ρύπους που συσσωρεύονται όλη μέρα.
Ποικιλία
Κάντε πρωί-βράδυ ντους για να μετριάσετε τα επίπεδα του άγχους, από την πολύωρη εργασία και την απαιτητική καθημερινότητα καθώς το ντους ενθαρρύνει τον βαθύτερο ύπνο συνολικά.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου