Με άρωμα Ελλάδας η νέα Σειρά 5!


Όλες οι αλλαγές ωστόσο βρίσκονται κάτω από τη «λαμαρίνα».
Η νέα μπερλίνα βασίζεται στην πλατφόρμα CLAR (Cluster Architecture) η οποία κάνει εκτεταμένη χρήση προηγμένων, ελαφρών υλικών που έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους κατά 100 κιλά, 70 από τα οποία προέρχονται μόνο από το σασί.
Η ανάρτηση παραμένει με διπλά ψαλίδια εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω αλλά οι μηχανικοί της BMW έχουν αλλάξει τη γεωμετρία της και κάνουν εκτεταμένη χρήση αλουμινίου για την περεταίρω βελτίωση της άνεσης και του χειρισμού. Επιπλέον υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις: αυτή με το «τυπικό» set up, αυτή με πιο σταθερή σπορ ανάρτηση, μία με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες και για τα κορυφαία μοντέλα μία με ενεργά roll bars.
Kατά την παρουσίασή της το 2017 η Σειρά 5 θα διατίθεται με τέσσερις υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες: δύο βενζίνης (δίλιτρος τετρακύλινδρος απόδοσης 248 ίππων για την 530i και τρίλιτρος εξακύλινδρος σε σειρά απόδοσης 335 ίππων για την 540i) και δύο πετρελαίου (ένας δίλιτρος και ένας τρίλιτρος για την 530d).
 Αργότερα η γκάμα θα διευρυνθεί με την προσθήκη δύο επιπλέον εκδόσεων. Ο 530e plug-in υβριδικός θα συνδυάζεται με έναν δίλιτρο τούρμπο για συνολική απόδοση 249 ίππων, 420 Νm ροπής και μέση κατανάλωση 2,0l/100km.
Την ίδια στιγμή η Μ550i xDrive θα εφοδιάζεται με τον 4,4 λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 455 ίππων που θα φτάνει στα 100 χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 4,0 δευτερόλεπτα.
Θα είναι δηλαδή ταχύτερη από την υπάρχουσα Μ5 που χρειάζεται 4,3 δεύτερα για την ίδια διαδικασία κι αυτό μάλλον οφείλεται στο all wheel drive. Βέβαια όλοι περιμένουν να δουν τις «αντιδράσεις» του ολοκαίνουργιου AWD M5 που θα εμφανιστεί στα τέλη του 2017 και θα ξεδιπλώνει στον δρόμο 600 καθαρούς ίππους.

Η κίνηση θα μεταφέρεται στους πίσω τροχούς στάνταρ ενώ η τετρακίνηση θα προσφέρεται ως προαιρετική. Όλα αυτά θα συμπληρώνονται από οχτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Το αμάξωμα του νέου μοντέλου έχει αυξηθεί σε όλες του τις διαστάσεις (+36 mm το μήκος, +6 mm το πλάτος και +2 mm το ύψος) συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά. Κατά 7 χιλιοστά μακρύτερο είναι και το μεταξόνιο. Ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 10 λίτρα φτάνοντας τα 530 λίτρα. 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου