Απλή αναλογική και πλαφόν θητειών στους δήμους!!!


Έως το τέλος του έτους η κατάθεση του νόμου από το υπουργείο εσωτερικών για καθιέρωση απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδίοίκηση και τον καθορισμό ορίου στις θητείες δημάρχων και περιφερειαρχών.  
Ο νέος νόμος θα ισχύσει από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης το 2019.
Αλλάζει ριζικά ο χάρτης της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το τέλος του έτους η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην κατάθεση του νέου νομικού πλαισίου που θα σχετίζεται με πλήθος θεμάτων που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι αλλαγές που θα ορίζει ο νέος νόμος θα ισχύσουν από τις ερχόμενες εκλογές που θα γίνουν το 2019.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό διαβούλευση το πλαίσιο που θα καθορίσει τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. 
Το σχέδιο που συζητείται έχει τίτλο επαναθεσμοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης» τις διαδικασίες διαλόγου, από πλευράς κυβέρνησης, τις «τρέχει» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης. Από τον διάλογο που έχει διεξαχθεί έχει διαφανεί η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε σημαντικές μεταρρύθμισης στην τοπική αυτοδιοίκηση. 
Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν τον τρόπο εκλογής των αιρετών, τον ορισμό συγκεκριμένων θητειών (δύο συνεχόμενες) των δημάρχων και των περιφερειαρχών, την ενεργοποίηση των τοπικών δημοψηφισμάτων και της δυνατότητας ανάκλησης αιρετών.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου