Aύξηση κερδών για τη Motor Oil


Aύξηση στα προ φόρων κέρδη στα 69,2 εκατ. ευρώ έναντι 57,2 3 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η Motor Oil το πρώτο τρίμηνο του 2015, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες. Οι πωλήσεις του ομίλου σε αξία μειώθηκαν το πρώτο τρίμηνο στο 1,28 δισ. ευρώ, από 1,6σ. δις ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, αντανακλώντας τη διεθνή πτώση των τιμών του πετρελαίου και των προϊόντων του.
Τα μεικτά αποτελέσματα σημείωσαν αύξηση στα 161,2 εκατ. ευρώ, από 159,5 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 115,4 εκατ. ευρώ έναντι 104,3 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μετά τους φόρους ανήλθαν σε 48,7 εκατ. ευρώ, έναντι 41,7 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Ο όμιλος διατήρησε τον ισχυρό εξαγωγικό του προσανατολισμό, ενώ τα υψηλά περιθώρια διύλισης συνετέλεσαν στην ενίσχυση της κερδοφορίας, παρά την πτώση των πωλήσεων σε αξία. Η εταιρεία προκειμένου να ολοκληρώσει τις επενδύσεις και τις δεσμεύσεις της για έργα, έχει συνάψει συμβάσεις με τεχνικές εταιρείες, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των οποίων ανερχόταν στις 31/3/2016 σε περίπου 2,9 εκατ. Η διοίκηση του Ομίλου έχει αξιολογήσει τις επιπτώσεις στη διαχείριση οικονομικών κινδύνων που μπορεί να προκύψουν λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και δεν θεωρεί ότι τυχόν αρνητικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία θα επηρεάσουν σημαντικά την ομαλή λειτουργία του ομίλου.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου