Οι πιστοί ζουν περισσότερο!


❱❱ Οι θρησκευόμενοι έχουν μακροζωία γιατί αποφεύγουν τις καταχρήσεις, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα
Η στενή σχέση με τη θρησκεία δεν σώζει μόνο την ψυχή, αλλά προσφέρει και μακροζωία, καθώς, όπως διαπίστωσε έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου, οι θρησκευόμενοι ζουν περισσότερα χρόνια από τους άθρησκους.
Η ερευνητική ομάδα της ψυχολόγου Λόρα Ουάλας από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο περιοδικό κοινωνικής ψυχολογίας «Social Psychological and Personality Science».
Αναλύοντας τα στοιχεία από περισσότερες από 1.000 νεκρολογίες, διαπίστωσε ότι όσοι έχουν δεσμούς με τη θρησκεία ζουν κατά μέσον όρο σχεδόν τέσσερα χρόνια περισσότερο, συγκριτικά με τους ανθρώπους που δεν έχουν.
«Η μελέτη μάς παρέχει πειστικά στοιχεία ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στη συμμετοχή στη θρησκεία και στο πόσο ζει ένας άνθρωπος» δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Ψυχολογίας Μπάλντουιν Γουέι, ένας από τους επιστήμονες που υπογράφουν τη δημοσίευση. «Η σχέση με τη θρησκεία έχει σχεδόν την ίδια θετική επίπτωση με το φύλο πάνω στη μακροζωία» αναφέρει, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες ζουν κατά μέσον όρο τέσσερα έως πέντε χρόνια περισσότερο από τους άνδρες.
Κοινωνικές δράσεις
Η εξήγηση που δίνουν οι ερευνητές είναι ότι συνήθως οι θρησκευόμενοι κάνουν πιο υγιεινή ζωή, καθώς ξενυχτούν λιγότερο, καταναλώνουν μικρότερες ποσότητες αλκοόλ, αποφεύγουν τα ναρκωτικά και δεν έχουν πάρα πολλούς ερωτικούς συντρόφους. Επιπρόσθετα, η προσευχή και η πίστη τους στη μετά θάνατο ζωή έχουν ως συνέπεια να υποφέρουν λιγότερο από το στρες. Τέλος, συχνά συμμετέχουν σε εθελοντικές και άλλες κοινωνικές δράσεις, γεγονός που σύμφωνα με παλιότερες έρευνες αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου