Ποιά περιοχή θα βγάλει τους δύο πρώτους στον δήμο Κορινθίων (και γιατί)..!


Περισσότεροι απο 50.000 ψηφοφόροι θα εκλέξουν τον επόμενο δήμαρχο της Κορίνθου. Εχει την δική του αξία να δούμε πως κατανέμονται οι ψηφοφόροι στον Καλλικρατικό δήμο γιατί μπορούν να βγούν χρήσιμα συμπεράσματα για την στρατηγική που θα ακολουθήσουν οι υποψήφιοι προκειμένου να περάσουν στον πολυπόθητο λόγω απλής αναλογικής δεύτερο γύρο.
Οι εγγεγραμμένοι στις εκλογές του 2015 ήταν 50.013 ψηφοφόροι που το 2019 θα έχουν αυξηθεί κατά 2-3.000 νέους.
Απο αυτούς:
Στην Κόρινθο, την Αρχαία, τον Σολομό, τα Εξαμίλια και την Ξυλοκέριζα ψηφίσουν 31.007 πολίτες.
Εδώ να σημειώσουμε ότι στον Συνοικισμό,Μπαθαρίστρα και Αγιάννα ψηφίζουν 9.000 πολίτες και έχει το δικό του ενδιαφέρον αυτό.
Στον πρώην δήμο Ασσο-Λεχαίου είναι εγγεγραμμένοι 6.249 ψηφοφόροι
Στον πρώην δήμο Σολυγείας θα ψηφίσουν 3.043 πολίτες
Στον πρώην δήμο Σαρωνικού 4.042 ψηφοφόροι έχουν δικαίωμα να πάνε στην κάλπη.
Στον πρώην δήμο Τενέας είναι εγγεγραμμένοι 5.003 πολίτες με δικαίωμα ψήφου.
Τα στοιχεία αυτά έχουν πολύ ενδιαφέρον γιατί θα παίξουν ρόλο σε υποψήφιους με τοπικά στοιχεία όπως ο Νίκος Σταυρέλης στον Συνοικισμό και ο Χρήστος Χασικίδης σε Τενέα και Σαρωνικό.
Αν πάρει κανείς ως σχεδόν δεδομένο ότι οι ψηφοφόροι στην πόλη της Κορίνθου θα μοιραστούν εκ των πραγμάτων, μπορεί να δεί τα εκλογικά τμήματα που θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον στην μάχη για τον δεύτερο γύρο.
Επίσης η κατανομή αυτή του εκλογικού σώματος θα καθορίσει και τις επιλογές σε πρόσωπα που θα κάνουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι στα ψηφοδέλτια τους που αν ισχύσει ο νέος νόμος είναι μόνο 36 υποψήφιοι στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.
Μία πρώτη ματιά δείχνει ότι  Ασσος-Λέχαιο και Περιγιάλι  θα είναι η περιοχή που θα κρίνει τους δύο πρώτους, γιατί είναι και  η πολυπληθέστερη και σχετικά ουδέτερη αφου δεν έχει κάποιον υποψήφιο δήμαρχο απο τα χωριά αυτά.

Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου