Ραψωματιώτης | Μόνο με συναίνεση θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου μας


  • “Σύμβουλος μεταβίβασης επιχειρήσεων”, “Μετατρέψτε την κρίση σε ευκαιρία ανάπτυξης”, δύο προγράμματα που μπορούν και πρέπει να έρθουν στην Κορινθία
Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) στην Αθήνα.
Είναι η πρώτη Γ.Σ. μετά τις πρόσφατες εκλογές των Επιμελητηρίων και τις αντίστοιχες εκλογές της Κ.Ε.Ε.Ε.
Ως νεοεκλεγμένο μέλος της Κ.Ε.Ε.Ε. μετά την συμμετοχή μου στις εκλογές της, συμμετείχα και στο Δ.Σ.
Το πρώτο ευχάριστο συναίσθημα ήταν το συναινετικό κλίμα, η συναινετική συμμετοχή όλων των πλευρών στην Διοικητική Επιτροπή και η ομοφωνία των αποφάσεων με την σύνθεση των απόψεων όσων πήραν τον λόγο και πρότειναν θέσεις και απόψεις.
Δύο πολύ σοβαρά θέματα ξεχώρισα από αυτά που προτάθηκαν από αντίστοιχους εισηγητές και αφορούν την στήριξη των επιχειρήσεων:
– Την εκπαίδευση και δημιουργία « Συμβούλου μεταβίβασης Επιχειρήσεων» που μπορεί να γίνει σε λογιστές, νομικούς ή με αντίστοιχες σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων και που θα μπορούν μέσα από τα κατά τόπους Επιμελητήρια να προσφέρουν στήριξη σε επιχειρήσεις που είτε αντιμετωπίζουν προβλήματα και θέλουν να προχωρήσουν σε μεταβίβαση – πώληση της επιχείρησης τους, για την διάσωση και την περαιτέρω ανάπτυξη τους, σε άλλον επιχειρηματία, είτε την μεταβίβαση των επιχειρήσεων στην επόμενη γενιά, εντός της οικογένειας ή των μετόχων των επιχειρήσεων.
– Το πρόγραμμα που βρίσκεται στην αρχή της εφαρμογής του με θέμα « Μετατρέψτε την κρίση σε ευκαιρίες ανάπτυξης – πρόγραμμα για την έγκαιρη προειδοποίηση των επιχειρήσεων και την δεύτερη ευκαιρία των επιχειρηματιών – Early Warning Europe/ Cosme» από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το ΙΜΕ- ΓΕΣΕΒΕ όπου με την εκπαίδευση προσωπικού του κάθε Επιμελητηρίου, τον διαγνώστη-σύμβουλο επιχειρηματικό και τους εθελοντές Μέντορες μπορούν να προλάβουν τις δυσκολίες των επιχειρήσεων ή και να τις βοηθήσουν όταν αυτές ήδη είναι εμφανής και δυσκολεύουν την λειτουργία τους.
Το πρώτο με την συνεργασία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και το δεύτερο με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, μπορούν να βοηθήσουν και τις επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Κορινθίας.
Κύριε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Κορινθίας, μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, αρχηγοί των συνδυασμών που συμμετείχαμε στις εκλογές, μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας, εάν όλοι μαζί θεωρούμε ότι στα σημαντικά θέματα που αφορούν την στήριξη των επιχειρήσεων – μελών μας, χρειάζεται συνεργασία όλων, προσφορά γνώσεων και παροχή έργου από όλους μας, ανεξαρτήτως θέσης στο Δ.Σ., δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση σας να αναλάβω την ευθύνη της παρακολούθησης των θεμάτων αυτών, την ενημέρωση του Δ.Σ. και των μελών του Επιμελητηρίου και ζητώ την εξουσιοδότηση σας για να επικοινωνώ και να συνεργάζομαι με τα δύο Επιμελητήρια (ΕΒΕΑ και ΕΕΑ) έτσι ώστε να επεκταθούν οι δράσεις των δύο προγραμμάτων και για τα μέλη μας στην Κορινθία.
Συγχωρέστε με, αλλά η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. και μόνο, θα μου δώσει τη δυνατότητα να αναλάβω το παραπάνω έργο.
Με εκτίμηση,
Ραψωματιώτη Δημήτρης
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου