Εκλογές στη ΝΔ για προέδρους τοπικών στις 13 Μαΐου


 Θετικά κρίνουν στην Πειραιώς την πορεία της εσωκομματικής διαδικασίας για την εκλογή νέων προέδρων στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος στις 13 Μαΐου.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως στις γαλάζιες κάλπες θα προσέλθουν 100 χιλιάδες μέλη του κόμματος, ενώ, στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός, πως 15 χιλιάδες εξ’ αυτών θα είναι νέα μέλη.

Η διαδικασία αυτή αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ έχει θέσει ως στόχο την ανανέωση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και ταυτόχρονα το άνοιγμα στην κοινωνία.

Τη στιγμή που ανακοινώθηκε η έναρξη των εσωκομματικών διεργασιών, δεν έλειψαν οι μουρμούρες στο εσωτερικό του κόμματος, για το κατά πόσον ήταν απαραίτητο να μπει η Νέα Δημοκρατία τη δεδομένη στιγμή σε μια τέτοια διαδικασία. Υπήρχαν στελέχη που υποστήριζαν ότι θα δημιουργούσε αντιπαραθέσεις μεταξύ αυτών που θα διεκδικούσαν το χρίσμα.

Η απάντηση που υπήρχε από τον τρίτο όροφο της Πειραιώς ήταν πως υπήρχε καταστατική δέσμευση για την εκλογή οργάνων και τη διεξαγωγή συνεδρίου και αυτή τη φορά οι καταστατικές προβλέψεις θα τηρούνταν.

Εκ του αποτελέσματος, μέχρι αυτή τη στιγμή, φαίνεται ότι το στοίχημα κερδίζεται. Όπως εκτιμούν στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κοινωνική διεύρυνση επιτυγχάνεται με την εγγραφή των 15 χιλιάδων νέων μελών στους καταλόγους του κόμματος, ενώ, το ποσοστό ανανέωσης στους προέδρους των ΝΟΔΕ θα είναι τουλάχιστον 50% με βάση τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί.

Από τις 66 νομαρχιακές οργανώσεις στις 28 υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα, ενώ στις υπόλοιπες 38 οι υποψήφιοι είναι 2, με εξαίρεση την Εύβοια, την Κοζάνη, την Κόρινθο, την Πρέβεζα, τη Ροδόπη και την Β3 της Θεσσαλονίκης όπου υπάρχουν 3 υποψήφιοι και την Πέλλα όπου τη θέση του προέδρου θα διεκδικήσουν 5 υποψήφιοι.

Αυτό που είναι εξίσου σημαντικό για τους επιτελείς της Πειραιώς είναι πως κανένας υποψήφιος δεν έχει περάσει την κόκκινη γραμμή και η πορεία προς τις κάλπες της 13ης Μαΐου εξελίσσεται χωρίς προβλήματα και εσωκομματικό πόλεμο. 
Share on Google Plus
    Blogger ΣΧΟΛΙΑ
    Facebook ΣΧΟΛΙΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου